Ръководителят на избирателната комисия на Джорджия, който развенча неоснователни твърдения за изборни измами през 2020 г., се оттегля

...
АТЛАНТА (AP) — Пенсионираният федерален съдия, ръководещ Държавната избирателна комисия
Коментари Харесай

АТЛАНТА (AP) — Пенсионираният федерален съдия, ръководещ Държавната избирателна комисия на Джорджия, подава оставка в сила в петък от комисията, която искаше по време на неговия мандат да развенчават неоснователни твърдения за изборни измами, произтичащи от президентския вот през 2020 г.

Гов. Брайън Кемп обяви в понеделник, че Уилям „Бил“ Дъфи-младши ще се оттегли, въпреки че писмото му за оставка е с дата 18 юли.

Дъфи написа, че иска да се оттегли сега, след като бордът на директорите се е прехвърлил към самостоятелна агенция съгласно избирателния закон на Грузия от 2021 г. Преди това беше председателстван от държавния секретар.

„Сега, когато е въведена нова структура на борда, е важно да посочим следващия председател навреме, за да може този човек да продължи да се подготвя за изборите през 2024 г. цикъл“, пише Дъфи.

Бордът създава правила за държавни избори и препоръчва какво трябва да се направи с хората, които нарушават правилата и законите.

Дъфи беше назначен едва през юни 2022 г. след едногодишно забавяне след приемането на закона.

По време на Дъфи бордът се опита да увери хората, че изборите в щата остават сигурни след нарушаване на оборудването за гласуване в окръг Кофи в Южна Джорджия. Бордът също така се опита да развенчае неоснователни твърдения за измама на изборите през 2020 г., включително твърдение, че служителите в избирателните секции са открили фалшиви бюлетини, отпечатани на различна хартия, и твърдения, че служителите в изборите са преброили неправилно „куфари“, пълни с бюлетини.

The бордът отказа да поеме изборите в окръг Фултън, след като преглед установи, че администрацията се е подобрила въпреки проблемите. Бордът гласува през юли да съди базираната в Тексас True the Vote, като поиска от съдия да принуди групата да разкрие информация, която според групата доказва, че хора незаконно са събирали и депозирали бюлетини в урни за пускане през 2020 г. и 2021 г.

Заседанията на борда често са спорни, като тези, които твърдят, че президентските избори в Грузия през 2020 г. са били откраднати, организират срещи, за да критикуват борда. През последните месеци много от тези хора насочиха енергията си към призиви щатските избори да се провеждат на хартиени бюлетини и да се преброяват на ръка.

Или Кемп, или законодателите ще изберат нов председател на борда. Законът позволява на Кемп да посочи лидера, когато Общото събрание не заседава, стига този избор да бъде потвърден от законодателите на следващата среща. Ако Кемп не предприеме действия до януари, Камарата на представителите може да номинира и Сенатът да потвърди нов председател.

Без значение кой е избран, те трябва да се въздържат от кандидатстване за длъжност, да дават приноси за кампания или да участват в партийната политика. Председателят не трябва да е бил кандидат за партизанска длъжност, да е давал принос за кампания на кандидат за партийна служба или да е участвал в партизанска организация две години преди да бъде назначен.

Управителният съвет има четирима други членове, единият избран от Камарата на представителите на щата, един от Сената на щата и по един, определен от всяка от Демократическата и Републиканската партия. На практика това прави разпределението трима републиканци, един демократ и непартиен председател.

Дъфи беше номиниран за федерален съдия в северния окръг на Джорджия от президента републиканец Джордж У. Буш през 2004 г. и служи до оттеглянето си от активна служба през 2018 г. Преди това Дъфи беше избран от Буш за прокурор на САЩ за същия окръг. Дъфи беше и финансов председател на кампанията на Буш в Джорджия.

От 1994 г. до 1995 г. Дъфи беше заместник на Кенет Стар, разследващ Бил и Хилъри Клинтън, като наблюдаваше частта от Арканзас в разследването на Whitewater. Преди и след това той е бил партньор в базираната в Атланта King & Spalding, където е работил по въпроси, включително вътрешни корпоративни разследвания.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР