Ръководителят на италианското министерство на външните работи Луиджи Ди Майо

...
Ръководителят на италианското министерство на външните работи Луиджи Ди Майо
Коментари Харесай

Съветът на Европа стартира процедура за спиране на членството на Русия

Ръководителят на италианското министерство на външните работи Луиджи Ди Майо съобщи, че Комитетът на министрите на Съвета на Европа е решил да изключи Русия от организацията. Това оповестява ТАСС.

По-рано министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки съобщи, че Комитетът на министрите на Съвета на Европа е решил да стартира процедурата за прекъсване на участието на Русия в организацията.

Според Моравецки дефинитивно решение по този въпрос ще бъде взето в близко бъдеще.

Ден преди този момент беше обявено, че членове на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати разискват резолюция, призоваваща за изключване на Руската федерация от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за военната интервенция в Донбас. Клаудия Тени, член на комисията по външни работи на долната камара, беше създател на самодейността.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи, че е решил да организира военна специфична интервенция за отбрана на Донбас в отговор на молба за помощ от ръководителите на ЛНР и ДНР.

Украйна скъса дипломатическите връзки с Русия. Украинският президент Владимир Зеленски внесе във Върховната Рада законопроект за обща готовност.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР