Ръководителят на Ислямският революционен гвардейски корпус генерал-майор Мохамад Али Джафари

...
Ръководителят на Ислямският революционен гвардейски корпус генерал-майор Мохамад Али Джафари
Коментари Харесай

Иран: Ракетите ни вече могат да достигнат до силите на САЩ

Ръководителят на Ислямският революционен гвардейски корпус генерал-майор Мохамад Али Джафари съобщи, че Иран няма потребност да усилва обсега на своите балистични ракети, тъй като те и сега могат да доближат до силите на Съединени американски щати, ситуирани в региона.
Той добави, че новите наказания на Вашингтон по отношение на Техеран „ само ще усилят броя на иранските ракети, както и тяхната акуратност “, предава Reuters.
„ Обсегът на ракетите ни е 2000 км. и може да се усили, само че ние считаме, че той е задоволителен за Иран, тъй като множеството сили и ползи на Съединени американски щати в района попадат вътре в него “, съобщи генерал-майор Джафари.
„ Американците се пробват да наложат нови наказания против Ислямския революционен гвардейски корпус поради неговата ракетна стратегия, само че това е опрощение да се нанася щета върху иранската стопанска система “, добави той, представен от Фокус.
Според Съединени американски щати иранската ракетна стратегия е нарушаване на интернационалното право и на иранското нуклеарно съглашение от 2015 година, тъй като ракетите могат да бъдат носители на нуклеарни бойни глави. Иран отхвърля изказванието, че желае да се снабди с нуклеарно оръжие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР