Ръководителят на хуманитарната служба на ООН Мартин Грифитс, който изигра

...
Ръководителят на хуманитарната служба на ООН Мартин Грифитс, който изигра
Коментари Харесай

Ръководителят на хуманитарната служба на ООН Мартин Грифитс ще се оттегли поради здравословни причини

Ръководителят на филантропичната работа на Организация на обединените нации Мартин Грифитс, който изигра основна роля в натиска за помощ за линията Газа и управлява предходни старания за Йемен, разгласи, че ще се отдръпна надолу заради неприятно здраве.

Грифитс, който е управлявал Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси (OCHA) и е служил като координатор за незабавна помощ в продължение на три години, сподели, че е уведомил генералния секретар Антонио Гутериш за желанието си да се отдръпна през юни.

„ За всички в UNOCHA това беше привилегията на живота ми. Дълбоко съм ти длъжен. На всички сътрудници и поддръжници, благодаря ви, че защитавате идеята на хората в рецесия “, сподели той в понеделник в обява в платформата за обществени медии X.

През последните месеци заместник-генералният секретар по филантропичните въпроси неведнъж е упорствал Израел да позволи филантропична помощ в Газа, която е опустошена от повече от пет месеца израелска военна офанзива и съществени ограничавания върху доставките на помо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР