Ръководителят на гръцкото разузнаване е заявил пред парламентарна комисия, че

...
Ръководителят на гръцкото разузнаване е заявил пред парламентарна комисия, че
Коментари Харесай

Службите подслушвали топ журналист в Гърция

Ръководителят на гръцкото разузнаване е декларирал пред парламентарна комисия, че неговата организация е шпионирала публицист , оповестиха двама от присъстващите източници, като това разобличаване съответствува с възходящия напън върху държавното управление да обясни потреблението на злотворен програмен продукт за наблюдаване.

Изслушването на комисията при закрити врата предходната седмица беше свикано, откакто водачът на социалистическата опозиционна партия ПАСОК подаде тъжба до прокурорите от висшата правосъдна инстанция във връзка с опита за подслушване на мобилния му телефон със програмен продукт за наблюдаване .

Лидерът на ПАСОК Никос Андрулакис подаде жалбата си на фона на възходящата угриженост на чиновниците на Европейския съюз по отношение на търговците на шпионски програмен продукт и потреблението на програмен продукт за наблюдаване.
 Опит за подслушване на водача на опозицията в Гърция
Опит за подслушване на водача на опозицията в Гърция

Прокуратурата ще проверява случая

По време на чуването на 29 юли Панайотис Контолеон, шеф на разследващата работа EYP, съобщи пред парламентарната комисия по институции и бистрота, че неговата работа е шпионирала Танасис Кукакис , финансов публицист, който работи за CNN Гърция, оповестиха за " Ройтерс " двама депутати, участвали на чуването.

" Той призна за следенето, безусловно ", съобщи пред Ройтерс в сряда един от депутатите, участвали на чуването, като отхвърли да бъде разпознат, защото срещата е била закрита.

Контолеон отхвърли да разяснява, когато Ройтерс се свърза с него.

Правителственият представител Янис Ойконому съобщи пред Ройтерс, че гръцките управляващи не употребяват шпионския програмен продукт, за който се твърди, че е употребен при хакването на Кукакис, и не работят с компании, които го продават.

" Правителството няма какво да крие и прикани правосъдната система да проверява случаите задълбочено ", сподели той.

" Без да прекосяваме в крайността на технофобията, сходен злотворен програмен продукт в действителност съставлява опасност и би трябвало да бъде преодолян ефикасно. "

Шпионските служби в демократичните страни са изправени пред непрекъснат напън да бъдат по-прозрачни , в това число от страна на законодателите, които се стремят да предотвратят злоупотреби и да подобрят работата си, от публичната угриженост за наблюдението от страна на управляващите, а в някои страни - от нуждата организациите да създадат работата си известна, с цел да разширят опциите за набиране на личен състав.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР