Ръководителят на френската партия Национален сбор Марин Льо Пен, коментирайки

...
Ръководителят на френската партия Национален сбор Марин Льо Пен, коментирайки
Коментари Харесай

Льо Пен: ЕС срещу Русия в Г-8 е абсурдна пародия на Студена война

Ръководителят на френската партия " Национален общ брой " Марин Льо Пен, разяснявайки изказванията на европейските водачи против възобновяване на формата Г-8 с присъединяване на Русия, ги назова неуместен опит за повтаряне на събитията от Студената война.

" Противопоставяйки се на завръщането на Русия към Г-8, Европейски Съюз играе неуместна подигравка на Студената война ", написа тя в Туитър.

Льо Пен също отбелязва, че руско-европейското съдействие може да бъде потребно за страните от Европейски Съюз. " Антируската идеология, като се изключи че е светиня от предишното, е изцяло контрапродуктивно за ползите на европейските нации ", разяснява тя.

По-рано, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се разгласи за връщането на Русия във формата Г-7 и разширението му до Г-8.

Президентът на Франция Еманюел Макрон поддържа Тръмп в устрема му за връщане към формата Г-8 с присъединяване на Русия.

Според английския министър председател Борис Джонсън, към момента не може да става дума за връщане на Русия в Г-7.

Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли концепцията за възобновяване на формата Г-8, отстраняването на Русия от групата е било " неизбежно ", защото " скандално наруши " интернационалното право.

Русия беше изключена от Г-8 през 2014 година поради анексирането на украинския полуостров Крим.

Русия беше върната като пълноправна участничка в съвещанията на ПАСЕ, което провокира вълна от отвращение в Европа. Причината за изключването на Москва беше същата - анексията на Крим и експанзията й в Източна Украйна. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР