Ръководителят на френската благотворителна асоциация "Приятели на Музея за съвременно

...
Ръководителят на френската благотворителна асоциация "Приятели на Музея за съвременно
Коментари Харесай

Ръководителят на френска благотворителна асоциация бе уволнен заради призив да бъде убита Грета Тунберг

Ръководителят на френската благотворителна асоциация "Приятели на Музея за модерно изкуство "Дворец Токио " Бернар Шенбо е уволнен поради негов апел да бъде убита шведската активистка в битката против климатичните промени Грета Тунберг, съобщи организация ТАСС, като се базира на в. "Паризиен ".

Според информация на вестника в събота Шенбо направил следния коментар във Facebook във връзка прочувствената тирада на 16-годишната Грета Тунберг на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации: "Не съм ням и не съм глупак, и слушам всички тези апели (за запазване на околната среда), които се насочат през последните 10 години. Но по този метод, по който го прави тази луда девственица, единствено се прибавя злоба в нашето общество, което така и така става все по-агресивно поради всевъзможни злонамерени изявления ". След това Бернар Шенбо добавя: "Затова тя би трябвало да бъде убита. И се надявам, че някой вманиачен това и ще направи ".

Изявлението на Шенбо незабавно провокира стихия от отвращение в обществената мрежа. На Шенбо бе напомнено, че два пъти в една и съща обява насочва апел към ликвидиране. На този коментар той единствено дал отговор: "Ами да ".

Ръководството на парижкия музей за модерно изкуство популяризира в неделя изказване на страницата си в Туитър, в което уточни, че "изцяло осъжда сходни изявления и акцентира своето противоречие с сходна позиция ". Музеят показва, че тази позиция няма никакво отношение към "Дворец Токио " и асоциацията "Приятели на музея "Дворец Токио ". Ръководството заяви също по този начин, че скоро ще бъде определен нов ръководител на асоциацията.

Самият Шенбо разгласява във Facebook изказване, в което изрази страдание за "грубите и неприемливи изказвания, ориентирани срещу Грета Тунберг ". Бившият ръководител на асоциацията твърди, че не е призовавал към ликвидиране на активистката, а по-ранните му изказвания във Facebook просто са излезли отвън контрола на разсъдъка му и по никакъв метод не отразяват неговите планове. Бернар Шенбо също по този начин сервира извинения на музея и асоциацията за породените неприятности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР