Ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че ще препоръча

...
Ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че ще препоръча
Коментари Харесай

Туск: Лидерите на ЕС да отложат Брекзит

Ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че ще предложи на водачите на 27 страни от Европейски Съюз да одобряват настояването на Обединеното кралство за отсрочване на датата на Брекзит до 31 януари 2020 година

Джонсън преди този момент спря законопроекта за Брекзит в очакване на решение на Европейски Съюз по отношение на удължение на процеса на излизане от Европейски Съюз, до момента в който позицията на държавното управление остава същата: министър председателят се опълчва на удължаването на Брекзит.

„ След решението на премиера Борис Джонсън да спре ратификацията на съглашението за отдръпване и да избегне Брекзит без договорка, ще препоръчам 27 -те страни от Европейски Съюз да одобряват настояването на Англия за отсрочване. “, написа Туск в Туитър.

След решението на премиера Джонсън да спре процеса на одобрение на Споразумението за отдръпване и с цел да се избегне договорка ца Брекзит ще препоръчам на EU27 да одобри настояването на Англия за удължение. За това ще предложа писмена процедура., написа Туск през днешния ден.

Британските депутати отхвърлиха да прегледат законопроекта за Брекзит в границите на три дни, както настоя Джонсън. В същото време парламентаристите одобриха по принцип текста на съглашението, препоръчан от премиера с Европейски Съюз.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР