Ръководителят на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши настоя днес за спешно

...
Ръководителят на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши настоя днес за спешно
Коментари Харесай

Кьовеши иска Европрокуратурата да има достъп до националните бази данни за престъпността

Ръководителят на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши настоя през днешния ден за незабавно преразглеждане на законодателството, уреждащо активността на тази нова европейска институция. Кьовеши регистрира пред евродепутатите от комисиите по цивилен права, правораздаване и вътрешни работи, и по бюджетен надзор, първата година от работата на своя екип, съобщи Българска телеграфна агенция. 

По нейните думи към този момент опциите на прокуратурата на Европейски Съюз не са напълно разгърнати. Тя изрази очакване Европейската комисия да поддържа настояването за смяна на разпоредбите в отчет, чието показване се чака през юли.

Кьовеши разясни, че към този момент Европейската прокуратура е изправена пред административни спънки, както и че би желала да има достъп до националните бази данни за престъпността и да разполага с назначени профилирани следователи по обсъжданите от нея случаи.

В 22 страни се водят следствия за възобновяване на средства от бюджета на Европейски Съюз, ревизират се над 3300 получени сигнала, водят над 800 нови следствия, над 350 милиона евро запорирани със правосъдни решения, регистрира Кьовеши. Тя изрази очакване работата на Европейската прокуратура тази година да нараства. Организираната престъпност ще се приспособи към съществуването на Европейската прокуратура, става дума за вътрешната сигурност на Европейски Съюз, предизвести Кьовеши.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР