Ръководителят на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши е поискала да се

...
Ръководителят на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши е поискала да се
Коментари Харесай

Лаура Кьовеши поиска среща с Иван Гешев

Ръководителят на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши е поискала да се срещне с българския основен прокурор Иван Гешев, с цел да обсъдят нужния бюджет на Европейската прокуратура и подготовката на България за построяването и структурирането ѝ. Двамата са разискали въпроса във видеоконферентен диалог, разгласи пресслужбата на държавното обвиняване.

Иван Гешев е изразил поддръжката на българската прокуратура за “разширяване на компетентността на Европейската прокуратура ". Той е подкрепил европрокуратурата да получи пълномощия да проверява трансгранична престъпност, пране на пари и проведена престъпност, когато заплашват ползите на ЕС”.

Според него европрокуратурата би трябвало да е по-добре обезпечена финансово и кадрово, с цел да действа дейно. Гешев счита още, че плануваните двама делегирани европрокурори за България са незадоволителни.

Според него е удачно по следствията на европрокуратурата в България да работят органи, които са профилирани в региона на закононарушенията против финансовите ползи на Европейски Съюз. Това е въпрос на законодателно решение.

Съобщението за диалога сред Гешев и Кьовеши бе оповестен няколко часа, откакто Васил Божков разгласи, че желае без значение европейско следствие на неговия сигнал за корупция по върховете на властта в България. Преди два дни изтече и запис на земеделския министър Десислава Танева, в който тя изяснява, че Брюксел би спрял парите за България, в случай че " схванат какви сме измамници ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР