Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел заяви, че отношенията между

...
Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел заяви, че отношенията между
Коментари Харесай

Борел: Отношенията между ЕС и Китай ще се нормализират, когато Китай убеди Русия да напусне Украйна

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел съобщи, че връзките сред Европейския съюз и Китай няма да се развиват обикновено, до момента в който Пекин не убеди Русия да напусне Украйна. Той дефинира спора в Украйна като екзистенциален за Брюксел.

" Отношенията на Европейски Съюз с Китай няма да се развиват обикновено, до момента в който Китай не убеди Русия да напусне Украйна. Животът е комплицирано нещо. Ако не ни харесва държанието им, не можем да бъдем положителни другари ", съобщи господин Борел след неофициална среща на външните министри на Европейски Съюз в Стокхолм.

Според ръководителя на европейската дипломация Европейски Съюз има два стратегически казуса в региона на сигурността, свързани с Китай. Това са спорът в Украйна и обстановката към Тайван. Като различен проблем той дефинира небалансираните търговски връзки сред Брюксел и Пекин. Според Борел зависимостта на Европейски Съюз от Китай във връзка с цифровата промяна е " по-голяма от зависимостта от Русия във връзка с изкопаемите горива "./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР