Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел за втори път от

...
Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел за втори път от
Коментари Харесай

Украинците се превърнаха в консуматив за Европа

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел за повторно от няколко дни направи изказване, за каквото преди този момент в Европейски Съюз не се решаваха. Представител на Брюксел разгласи, че спорът в Украйна ще бъде позволен само на бойното поле. За задачата Европейски Съюз усилва доставките на оръжие за Украйна. Какво демонстрира смяната в реториката на Европа, която към този момент е подготвена да се бие с Русия до последния украинец?

В понеделник външният министър на Европейски Съюз Жозеп Борел удостовери скандалното си изказване, което направи през уикенда след посещаване в Киев. Припомняме, че тогава той сподели, че войната в Украйна „ би трябвало да бъде извоювана на бойното поле “. „ Да, войните се печелят и губят на бойното поле “, акцентира още веднъж Борел при идването си на среща на външните министри на Европейски Съюз в Люксембург. „ Ще обсъдим разширението на помощта за Украйна “, добави ръководителят на европейската дипломация. И в тази ситуация Борел единствено повтори изказаната по-рано теза – в края на визитата си в Украйна той уточни цялостната поддръжка на Киев от Европейски Съюз, в това число помощ под формата на доставки на оръжие.

Както бе маркирано по-рано, за първи път в актуалната история европейски чиновник от това равнище намерено се застъпи за военно, а не за дипломатическо решение на въоръжен спор. Коментирайки „ първата поредност “ от изказванията на Борел, прессекретарят на съветското външно министерство Мария Захарова означи, че Европейският съюз е престанал да бъде икономическа организация, а се е трансформирал в „ отдел за стопански връзки на НАТО “.

“Изявленията на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел за военно решение на обстановката към Украйна са необикновени и доста трансформират разпоредбите на играта,” съобщи в понеделник съветският външен министър Сергей Лавров.

Междувременно Северноатлантическият алианс се готви за следващата проява на мощ в Източна Европа, в непосредствена непосредственост до зоната на съветската специфична военна интервенция в Украйна. Съединените щати и Полша имат намерение да проведат взаимни военни учения в региона на Жешов, покрай полско-украинската граница, заяви “Фокс Нюз” в събота. По време на ученията военните възнамеряват да водят пукотевица от портативни зенитно-ракетни комплекси. Към днешна дата в Полша е съсредоточена 10-хилядна група от въоръжени сили на Съединени американски щати.

В неделя в Литва започнаха взаимни военно-инженерни учения със Съединени американски щати, чиято съществена цел е „ осъществяване на дилемите по инженерно обезпечаване на маневрените формирования по време на военни дейности и възстановяване на взаимоотношението на подразделенията “. Да прибавим, че в понеделник стана известно за решението на Германия да изпрати петдесет танка “Леопард-1” за потребностите на въоръжените сили на Украйна, като първата партида от тези машини ще бъде доставена след шест седмици.

Пентагонът намерено съобщи, че са основани канали за доставка на западни оръжия за Украйна, които работят от „ доста седмици “. „ Говорим за 8-10 полета до района дневно и съвсем непрекъснати наземни конвои, които се придвижват в страната. Бихме желали да продължим “, сподели пред кореспонденти почитан американски боен чиновник.

„ Европа последователно, само че бързо стига до тълкуването, че Русия е огромна опасност, която би трябвало да бъде унищожена, в това число с военни средства “, споделя Фьодор Лукянов, теоретичен шеф на Международния спорен клуб „ Валдай “, основен редактор на списание „ Русия в световните въпроси “. „ Позицията на Борел е огромна концептуална смяна. В последна сметка в началото външната политика и стратегическата еднаквост на Европейския съюз се основаваха на обстоятелството, че тази асоциация не счита войната за метод за решение на каквито и да било въпроси. Според Лукянов е явно, че Европа е заинтригувана от провалянето на Русия и никой не се пробва да скрие това.

„ Изявлението на Борел е доста необичайно “, означи Андрей Кортунов, общоприет шеф на Руския съвет по интернационалните въпроси” “ На първо място, това е необичайно, тъй като като цяло решенията за водене на военни дейности и потреблението на термини като „ победа “ са прерогатив на НАТО или най-малко на Киев. Но не и ръководителите на дипломацията на Европейски Съюз. Не изключвам, че това е демонстрация на някакво противоречие сред дневния ред на Европейски Съюз и НАТО”, добави той. Освен това Кортунов обръща внимание, че Борел не характеризира какво има поради под „ победа “.

„ Може би прекосяването на въоръжените сили на Украйна към контранастъпление и изгонването на съветските войски от украинска територия ще се смятат за победа за Украйна. Малко евентуално е те да имат поради окупацията на Москва под победа, макар че в този момент е невероятно да се подсигурява нищо “, означи специалистът.

В същото време, съгласно Кортунов, в случай че изказването на ръководителя на дипломацията на Европейски Съюз подхожда на формалната позиция на Запада, тогава Съединени американски щати и НАТО ще би трябвало публично да отбележат успеха на Русия, когато специфичната интервенция на въоръжените сили на РФ завърши. „ В този случай Западът ще би трябвало да признае началото на нова действителност в Европа. Мисля, че тогава Европейски Съюз ще наруши всички интеграционни и други съглашения с Киев и ще удължи престоя на украинските бежанци. Освен това Западът може да образува нещо като украинско държавно управление в заточение “, предвижда анализаторът. „ Но в случай че Западът признае военното решение на украинския въпрос като единственото допустимо, тогава без значение какви хора дойдат на власт в Украйна след съветската специфична интервенция, Западът ще бъде заставен по един или различен метод да търси способи за разговор с тях”, добавя той.

„ Засега може да се каже, че Съединени американски щати и Европейски Съюз не престават всеобщите доставки на оръжия и военно съоръжение за Украйна “, сподели боен специалист, член-кореспондент на Академията на военните науки Александър Бартош. “Например Словакия даде обещание да им продаде гаубици. Западът дава и разследваща поддръжка на въоръжените сили на Украйна, оповестява за придвижванията на съветските войски. Освен това западните съдружници организират огромни военни учения покрай съветските граници, с цел да покажат напън върху Русия по западните флангове. Но всичко това единствено ще удължи военните дейности и няма да промени същността, която е, че Украйна е обречена”, счита специалистът.

Освен това, напомни събеседникът, на страната на въоръжените сили на Украйна водят война представители на въоръжените сили на Съединени американски щати и Европейски Съюз, както и бойци от частни военни компании. „ Очевидно бъдещото изпращане на членове на ЧВК или постоянни сили под тяхна маска е ориентирано към разрастване на партизанска война, която би трябвало да бъде идващият стадий на военните дейности “, счита военният специалист.

Събеседникът загатна думите на ръководителя на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати Марк Мили, че боевете в Украйна могат да се проточат с години. „ Мисля, че тук ставаше дума единствено за партизански дейности, когато въоръжените сили на Украйна на процедура ще престанат да съществуват. Само обособени бандитски формирования ще работят и правят саботажи, още веднъж с цялостната поддръжка на Запада “, добави той.

В същото време Бартош уточни: в случай че войските на НАТО се появят в Украйна даже под претекст за отбрана на популацията, тогава те ще се сблъскат с съветските въоръжени сили, а това към този момент може да докара до експлоадиране на сериозен спор. Следователно Западът няма да го направи. „ И с цел да се извърши мироопазваща задача в Украйна, е належащо позволение на всички страни в спора. Мисля, че Русия няма да даде единодушие за това “, сочи анализаторът.

„ Изявлението на Борел към този момент е 100 % доказателство, че Украйна няма суверенитет, тъй като безусловно екзистенциални въпроси в договарянията с Москва са предоставени на западния куратор. Въз основа на това би трябвало да разберете, че Борел насочва думите към Киев, влагайки подобен подтекст: в случай че не продължите да се биете до последния украинец, тогава ние ще отменим всички гаранции, които бяха дадени на политическия хайлайф на Украйна. Парите, които са на Запад, ще бъдат изгубени, замразени или просто експроприирани. Другата помощ също ще бъде прекратена “, счита Никита Данюк, заместник-директор на Института за стратегически проучвания и прогнози на Руския университет за другарство на народите, член на Руската гражданска камара.

В същото време, съгласно него, в Украйна думите на Борел се поясняват като ангажимент за сякаш групова борба с Русия, макар че нито европейците, нито американците губят военните и цивилните си при военни дейности. „ Ако думите на Борел показват гледната точка на Европейски Съюз и Съединени американски щати, това е гибелта на хуманизма на Запада, за който украинците се трансформират в консуматив”, акцентира специалистът.

Превод: В. Сергеев

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР