Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел увери в публикувано днес

...
Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел увери в публикувано днес
Коментари Харесай

Борел: Европейският съюз не желае Русия да бъде разрушена

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел увери в оповестено през днешния ден изявление за испанския в. " Периодико ", че Европейски Съюз не желае Русия да бъде " разрушена ".

" Ние не поддържаме Украйна за да реализираме политически промени в Русия и, почтено казано, не желаеме Русия да бъде разрушена ", съобщи дипломатът.

По думите му не всички европейски страни имат еднообразно отношение към спора. " Има една страна, която се отнася скептично към последствията от глобите, която счита, че те не работят и не е трябвало да бъдат налагани, тъй като по този метод сме си стреляли в крайници. Не споделям този разбор, само че тази страна гласоподава за всички препоръчани наказания. Тя е скептично (настроена), тя не има вяра в тях, само че не нарушава единството ", уточни Борел.

Първият посланик на Европейски Съюз не изключи, че методът на общността към обстановката в Украйна е бил " прекомерно еволюционен ". " Би било по-добре, в случай че вместо тримесечни разисквания да се изпращат или не (на Киев) танкове " Леопард " ги бяхме изпратили по-рано ", счита той. " Русия може да създава (оръжия) и разполага с доста по-големи ресурси от тези, които имахме ние и които доста бързо изчерпахме ", посочи той.

" Знаем с какво разполагаме. Знаем, че за момента тези (боеприпаси) са задоволителни ", сподели той, като прикани за ускорение на темповете на произвеждане и потребление на запасите, с които разполагат страните членки на общността. " Ние ще произвеждаме повече (боеприпаси), само че до момента в който тече производството, давайте (на Украйна) това, което имаме ", съобщи дипломатът.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР