Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел и френският президент Еманюел

...
Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел и френският президент Еманюел
Коментари Харесай

Руските зверства в Изюм предизвикват гневни реакции

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел и френският президент Еманюел Макрон осъдиха остро жестокостите, осъществени в украинския град Изюм под съветска окупация. Американският държавен секретар Антъни Блинкън съобщи, че стореното е " ужасяващо " и Русия евентуално е виновна за военни закононарушения, съобщи БНР. 

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че в откритите над 400 гроба покрай град Изюм, освободен наскоро от съветска окупация има доказателства за осъществени зверства.

" Едва в този момент започнахме да научаваме цялостната истина какво е ставало в Харковска област. Добре е, че в Организация на обединените нации към този момент приготвят група, която да отиде на място край Изюм, с цел да види и да заяви какво са правили съветските терористи. Ще дадем цялостен достъп на публицистите до всички места, където са се правили издевателства над хората в освободените територии. Ще дадем достъп, който да каже на света, че съветският фашизъм би трябвало да бъде наказан. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР