Ръководителят на европейската дипломация е предупредил развиващите се страни, че

...
Ръководителят на европейската дипломация е предупредил развиващите се страни, че
Коментари Харесай

ЕС предупреди развиващите се страни, че Русия им предлага евтино зърно, за да създаде нови зависимости

Ръководителят на европейската дипломация е предизвестил разрастващите се страни, че Русия им предлага на ниска цена зърно, с цел да сътвори " нови зависимости посредством изострянето на икономическите уязвимости и световната продоволствена неустановеност ", съобщи Ройтерс. 

Агенцията показва, че се е срещнала със наличието на писмо, което Борел е изпратил в понеделник до разрастващите се страни и до страните от Г-20. Текстът съдържа апел да се приказва " с явен и обединен глас ", с цел да може Москва да бъде накарана да се върне към съглашението, което позволяваше безвредния експорт на зърно през Черно море. 

" Докато светът се пробва да се оправи с нарушаванията в доставките и по-високите цени, Русия се насочва към уязвимите страни с двустранни оферти за изпращане на зърно на по-ниски цени, претендирайки, че взема решение проблем, който самата тя основава ", споделя Борел.

" Това е цинична политика на предумишлено потребление на храните като оръжие за основаването на нови зависимости посредством изострянето на икономическите уязвимости и световната продоволствена неустановеност “, добавя ръководителят на европейската дипломация. 

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През предходната седмица сподели пред водачите на редица африкански страни, че страната му е подготвена да размени украинските доставки на зърно както на комерсиална основа, по този начин и под формата на филантропична помощ, напомня Ройтерс. 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков през вчерашния ден съобщи, че Русия може да се върне към зърнената договорка, само че с цел да се случи това, би трябвало да бъдат изпълнени нейните условия, съобщи ТАСС. 

Той сподели пред публицисти, че е " реалистично " Москва да се върне към осъществяването на истанбулските съглашения. " Просто би трябвало европейските страни да изпълнят редица ограничения за унищожаване на рестриктивните мерки, като възобновяване на достъпа на  Росселхозбанк (Руската селскостопанска банка - бел.ред.) до SWIFT и така нататък ", изясни той, предава Българска телеграфна агенция.

Песков добави, че въпросните условия " могат да бъдат изпълнени бързо и незабавно по-късно Русия ще се върне към осъществяването на договорката за зърното ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР