Ръководителят на Донецката народна република Денис Пушилин потвърди, че е

...
Ръководителят на Донецката народна република Денис Пушилин потвърди, че е
Коментари Харесай

ДНР потвърди: Водят се боеве с украинците близо до руската граница

Ръководителят на Донецката национална република Денис Пушилин удостовери, че е имало боеве с елементи на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) покрай съветската граница.

„ Ситуацията в мариуполско направление внезапно ескалира. Бойците от 36-та бригада [от въоръжените сили на Украйна] нападнаха позициите на подразделенията на Народното опълчение в региона на Коминтерново. Води се пердах покрай границата с Руската федерация, “, се споделя в изказване, оповестено в Telegram канала на Пушилин в понеделник.

По-рано Министерството на държавната сигурност (МГБ) на ДНР заяви, че украинска диверсионна група е проникнала на територията на републиката, с цел да доближи по-нататък границата с Русия.

Според Министерството на държавната сигурност, украинските сили за сигурност са се пробвали да се приближат до съветската граница, само че са срещнали опозиция от Народната милиция на ДНР. Както прецизират от ведомството, има борба.

Ситуацията на линията на прикосновение в Донбас ескалира сутринта на 17 февруари. ДНР и ЛНР оповестиха за най-интензивния обстрел от Украйна през последните месеци.

В резултат на обострянето в републиките починаха един военнослужещ и трима цивилни, а петима бяха ранени. На 18 февруари беше оповестена евакуацията на жителите на ДНР и ЛНР в Русия, а на 19 февруари стартира обща готовност в републиките.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР