Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров продължава да обявява участието на

...
Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров продължава да обявява участието на
Коментари Харесай

ISW: Расте съперничествто между Вагнер и руското МО

Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров продължава да афишира присъединяване на чеченските бойци във войната в Украйна на очевидно религиозна основа, като по този метод построява своята известност и репутацията на своята властова база. Кадиров отговори на неотдавнашния лист с насоки за стандарти за поддържане на външния тип в съветската войска и означи, че болшинството от чеченските бойци носят бради в сходство с ислямските условия. Също по този начин той означи със удовлетворение,че неговите чеченски бойци са виновни за огромните победи в Мариупол, Северодонецк и Лисичанск.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9007
Кадиров сложи под подозрение обосновките на съветското Министерство на защитата (МО) за тези насоки и сподели, че те ще деморализират бойците, които " водят свещена война ". Кадиров в допълнение разшири проповедта, изнесена от чеченския теолог Магомед Хитанаев на 20 януари, в която се твърди, че " специфичната военна интервенция " в Украйна има за цел да изкорени украинския " сатанизъм ". Кадиров неведнъж е оправдавал присъединяване на чеченските бойци във войната на ясно религиозни учредения, като по този метод се показва като бранител на мюсюлманските бойци и преодолява пропастта сред чеченските сили и това, че съветският президент Владимир Путин дефинира войната на религиозни и морални учредения.

Това написа в новата сводка на " Института за проучване на войната " (ISW). 

Кадиров също по този начин разгласява на 20 януари фотоси на група чеченски богослови, завършващи образованието си в съветския университет за специфични сили в Грозни, Чечня, и означи, че над 300 кадии (магистрати и съдии, които ползват законите на шариата) и имами възнамеряват да преминат през сходни образование и разполагане в Украйна. Фактът, че се допуска, че те ще бъдат включени в чеченските елементи, които се разпростират в Украйна, е незабравим, защото кадиите нормално извършват правосъдна роля по наказателни и цивилен каузи. 

Тяхното наличие в Украйна може да допуска, че Кадиров има намерение те да извършват съществена управническа функционалност в завзетите територии.

ISW по-рано към този момент разяснява напъните на Кадиров да нарежда себе си и своята чеченска силова база като паралелна и допълваща конструкция на стандартните съветски въоръжени сили.

Кадиров може да се надява да употребява кадии и имами в Украйна, с цел да сътвори обществени условия за дълготрайно презаселване на мюсюлманско население от Кавказ в окупираните региони на Украйна, макар че няма самостоятелни доказателства за сходни проекти.

Групата " Вагнер " наподобява се бори да се показа като ефикасна паралелна военна конструкция, като по този метод от ден на ден се потвърждава като паразитно паравоенно образувание. Руската опозиционна телевизия " Дожд " заяви на 20 януари, че жена, чийто брачен партньор съгласно известията е умрял, биейки се с " Вагнер " в Украйна, е получила запечатания ковчег на брачна половинка си, смъртния акт и медала на достойнството. Тя е направила погребението, преди да разбере, че брачният партньор ѝ в действителност е жив и се намира в украински арест.

Телевизията твърди, че е събрала доста сходни истории и че представителите на групата всъщност са сплашвали членовете на фамилията да не ревизират ковчезите, с цел да потвърдят гибелта на техните родственици.

Депутатът от Московската Дума Евгений Ступин означи в тази връзка апелите, които е получил от гласоподаватели, които настояват, че откакто техните родственици са подписали контракти с " Вагнер " и са изпратени в Украйна, те са престанали да се чуват изцяло с роднините си.

Тези отчети допускат, че на групата липсват съществени административни органи, с цел да поддържат записи на обособените военнослужещи и да споделят вярно с управляващите. Финансистът на " Вагнер " Евгений Пригожин по подигравка на ориста се постара да подлага на критика съветското министерство на защитата (МО), което той упрекна, че е некомпетентно тъкмо по тези способи.

Групата Вагнер може в допълнение да разчита на съветското МО за потреблението на военни активи на фронтовата линия. 

Използването на тези активи, изключително на авиационни активи като Су-25, допуска, че Вагнер работи с съветското МО за достъп и ръководство на тези системи. Въпреки че военнослужещите на Wagner могат да ръководят тези системи без значение, те евентуално ще продължат да разчитат на Министерството на защитата за логистична поддръжка и функционалности по поддръжка. Взети в комбиниране с отчетите за необятно публикувани административни и информационни пропуски в редиците на Вагнер, потреблението на съоръжение на Министерството на защитата допуска, че " Вагнер " действа повече като паразит, прикован към съветските въоръжени сили, в сравнение с като изцяло независима, полудържавна организация.

Американското разузнаване удостовери съперничеството сред съветското Министерство на защитата (MO) и " Вагнер " на 20 януари. Координаторът по национална сигурност за стратегически връзки Джон Кърби съобщи, че се образува раздор сред Пригожин и съветското МО вследствие на продължаващо съревнование сред стандартните съветски сили и наемниците на Вагнер в Украйна.

Кърби добави, че " Вагнер " се трансформира в съперничещ център на властта на съветската войска и други съветски министерства " със своята формация, състояща се от 40 000 пандизчии и 10 000 контрактори. ISW продължава да следи развиването на спора сред Вагнер и съветското МО в осведомителното пространство, като съветското МО още веднъж съзнателно заобикаля непосредствено да признае присъединяване на войските на Вагнер в завладяването на Клишчиевка, Донецка област, на 19 януари.

Кремъл евентуално ускорява напъните си да показа нашествието на Русия в Украйна като екзистенциална война, с цел да сътвори осведомителни условия за продължителна война в Украйна. Руски и обществени медийни източници разпространиха фотоси на 19 и 20 януари, показващи съветски чиновници да конфигурират системи за противовъздушна защита на покрива на постройката на съветското министерство на защитата в Москва и на други места покрай града.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли да разяснява фотосите, а депутатът от Държавната дума Евгений Лебедев ги дефинира като подправени. Някои съветски блогъри дадоха отговор със удовлетворение, че жителите на Москва най-сетне ще схванат, че Русия е въвлечена в тежка война в Украйна.

Кремъл евентуално е разположил системите за противовъздушна защита в Москва, с цел да генерира провокативни фотоси, които показват войната като по-заплашителна за съветската общност. Малко евентуално е обаче Кремъл да има вяра, че Украйна ще се насочи към Москва и евентуално е взела участие в тази показна игра, с цел да поддържа засилващите се осведомителни интервенции, с цел да приготви съветското вътрешно осведомително пространство за продължителна война в Украйна и нови жертви.

Тази проява евентуално също е част от нововъзникващата осведомителна интервенция за контекстуализиране на войната в Украйна в съветския мит за Великата отечествена война, което евентуално има за цел да усили съветската поддръжка за военните старания и по-нататъшната готовност посредством неуместно показване на Украйна като заплашваща Москва и останалата част от сърцето на Русия по метод, по който нацистка Германия направи по време на нашествието си в Съветския съюз.

Известни съветски блогъри настояват, че съветският президент Владимир Путин смени командващия съветските ВДВ генерал-полковник Михаил Теплински с първия заместник-началник на Руската генералщабна академия генерал-лейтенант Олег Макаревич на 20 януари.

Руското министерство на защитата (МО) към момента не е удостоверило уволнението на Теплински, нито е удостоверило назначението на Макаревич. Теплински смени някогашния пълководец на съветските ВДВ генерал-полковник Андрей Сердюков в средата на юни 2022 година, както ISW заяви по-рано. Теплински посети тиловите региони на източния (ляв) бряг на Херсонска област в края на декември.

Кремъл продължава да предизвиква осведомителни интервенции, заплашващи ескалация поради западната военна помощ за Украйна. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи на 20 януари, че в случай че западните министри на защитата решат да дават на Украйна тежки танкове на срещата си във военновъздушната база Рамщайн в Германия, това единствено ще " добави проблеми за Украйна и украинския народ ".

Кремъл се стреми да подкопае желанието на Запада да предложи помощ на Украйна, като подклажда страхове от ескалация, без значение дали сред Русия и Запада или от войната в самата Украйна, която Русия не може да реализира. Кремъл евентуално ще продължи да дава отговор на западните диалози за по-нататъшна военна помощ за Украйна с неразбираеми закани за ескалация, които нямат съответни дейности.

Руският президент Валдимир Путин уволни помощник-секретаря на Съвета за сигурност на Русия Алексей Павлов на 20 януари, евентуално в отговор на антисемитските мнения на Павлов през есента на 2022 година Павлов е служил като зависещ на секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев от 2009 година насам. Информационният канал на Кремъл ТАСС заяви, че Павлов уволнението е по отношение на приемането му на нова неуточнена служба, само че не дава график за идващото му предопределение.

Уволнението на Павлов обаче евентуално е обвързвано с неговите необятно публикувани мнения по отношение на нуждата да се " десатанизира " Украйна в московското държавно издание Argumenty I Fakty през октомври 2022 година

Павлов съобщи, че има потребност от " десатанизация ", защото в Украйна има доста религиозни култове след украинската Революция на достолепието през 2014 година, като хасидските евреи. Антисемитското изказване на Павлов провокира рецензии от съветския хасидски равин Берел Лузар и принуди Патрушев да се извини, обещавайки, че ще предприеме подобаващи ограничения за дисциплиниране на създателя на публикацията.

Не е ясно за какво Патрушев или Путин са чакали толкоз дълго, с цел да подхващат дейности.

Руски публични лица и източници не престават да показват, че ограниченията за готовност не престават, макар многочислените изказвания, че съветската готовност е публично завършила. Депутатът от Псковска област Артур Гайдук подаде искане до съветския президент Владимир Путин да издаде заповед за публично преустановяване на мобилизацията, на което администрацията на съветския президент съобщи, че първичният декрет на Путин за частична готовност продължава да е в действие.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че първичната заповед за готовност продължава да е в действие заради " юридическа характерност " и прикани руснаците да се съсредоточат върху изказванията на Путин по отношение на мобилизацията, а не върху юридическите механически детайлности за продължаването на силата на заповедта за готовност.

Местен канал в Telegram също така заяви за продължаващите секрети мобилизационни практики в Пермския край и съобщи, че военните служби тихомълком изпращат пет до седем души в центрове за образование всяка седмица, с цел да попълнят мобилизираните отряди, без да сеят суматоха измежду локалното население посредством осъществяване на всеобщи мобилизации.

Друг съветски източник заяви, че Уралският федерален университет е назначил чиновници на университета в края на декември да дават отговор за разпространяването на призовките за готовност на студентите и чиновниците в мобилизационния запас, което демонстрира, че инфраструктурата на университета продължава секрети ограничения за готовност.

Руските органи за готовност не престават да се сблъскват с бюрократични провокации, с цел да форсират напъните за генериране. Руски боен сътрудник разгласява на 20 януари фрагменти от изявление на доброволци от основания в Чебаркул 6-ти танков полк от 90-та танкова дивизия на Централния боен окръг, настоящ в региона на Сватово в Луганска област.

Съобщава се, че доброволците са пристигнали в зоната на бойните дейности през октомври и са получили заплащане от 9 000 рубли (приблизително 131 долара) през октомври и 19 000 рубли (приблизително 287 долара) през ноември, само че не са получили обещаните си заплати отвън двете заплащания.

Доброволците явно не са получили заплащанията си, защото документите им настояват, че към момента са на полигони в Чебаркул, което също значи, че не могат да бъдат регистрирани като ранени или починали в деяние, защото тяхното разполагане не е публично прието.

Руска медия заяви за случая с 31 мобилизирани новобранци от Краснодарски край, които са класифицирани като негодни за работа, само че към момента получават заплати от 180 000 рубли на месец, защото съветската военна администрация не знае по какъв начин да анулира техните заповеди за готовност или да се оправи с обстановка.

Кремъл продължава напъните си да съживи своята отбранителна индустриална база в нереалистични периоди, като в същото време се пробва да заобиколи наложените от Запада наказания. Руският министър председател Михаил Мишустин на 18 януари прикани съветските публични лица да изпратят всички изчезнали материално-технически средства, нужни на съветските въоръжени сили през 2022 година, на фронта не по-късно от февруари 2023 година

Мишустин добави, че държавните чиновници би трябвало неотложно да вземат всички съответни управнически решения за доставяне на съветските войски, отразявайки неотдавнашните заповеди на съветския президент Владимир Путин за възстановяване на съветската база в границите на един месец, с цел да доставя съветските сили както в близко, по този начин и в дълготраен проект.

Кремъл също по този начин продължава да намира малки врати, с цел да избегне глобите, с цел да поддържа DIB на Русия, като употребява съветската държавна нуклеарна енергийна компания, Росатом, за доставка на първични материали за глобените предприятия. Украинското разузнаване показа с The Washington Post писмо, съгласно известията от " Росатом " от октомври 2022 година, в което се показва, че компанията — която се показва като " гражданско образувание " — е работила за доставка на военната промишленост на Русия с съставни елементи, технологии и първични материали за ракетно гориво.

Washington Post заяви, че " Росатом " е съумял да избегне глобите поради необятното си присъединяване в атомни електроцентрали в международен мащаб и надзор върху доставките.

Кремъл се пробва да разшири пълномощията на Росгвардия (Руската национална гвардия), евентуално в опит да ускори контрола си върху сегменти от съветски предприятия и частни военни компании (ЧВК) на фона на подготовката за продължителна война. Парламентаристите от партиите " Единна Русия " и " Новите хора " внесоха на 20 януари законопроект, който ще разреши на Росгвардия да изпраща своите детайли на държавни организации и компании.

Други съветски структури за сигурност към този момент имат такива позволения, а Росгвардия ще бъде натоварена със задачата да пази значими държавни обекти и специфични товари, да управлява държавния надзор върху придвижването на оръжия и ЧВК и да взе участие в битката " с тероризма, екстремизма и доста други ". Кремъл може да употребява Rosgvardia, с цел да откри надзор върху държавни чиновници от по-ниско равнище - като военни офицери за набиране на личен състав - или да следи работния развой на фирмите на DIB. Кремъл може също по този начин да вкара бъдещи разпореждания за контролиране на ЧВК като групата Вагнер.

Руските чиновници и окупационните управляващи не престават да депортират украински деца от окупирана Украйна в Русия. Руският комисар по правата на децата Мария Лвова-Белова съобщи на 20 януари, че младежи от Мариупол са пътували до Москва като част от " Тийнейджъри за Русия " - организация, която съгласно известията предизвиква личностното развиване и самоопределението измежду тийнейджърското население на Русия.

Телеграм канал на украинската Херсонска област заяви на 20 януари, че съветските окупационни управляващи са депортирали 138 украински деца в окупирания Крим, засилвайки изказванията на неуточнени кримски чиновници, че децата няма да се върнат в домовете си в Херсонска област.

Каналът Telegram означи, че съветските окупационни управляващи настояват, че са върнали 18 депортирани преди този момент украински деца в Херсон, само че това изказване не е доказано.

Руските сили и окупационните управляващи не престават да изземват и преназначават гражданска инфраструктура за военни цели в окупираните територии. Украинският общоприет щаб заяви на 20 януари, че съветските сили не престават да употребяват мрежата от цивилни здравни заведения в окупираните територии за лекуване на ранени военнослужещи.

Украинският общоприет щаб заяви още, че съветските сили са основали полева болница на територията на родилно поделение в Новопсков, Луганска област, за лекуване на над 300 ранени военнослужещи от Вагнер. Украинският кмет на Мелитопол Иван Федоров съобщи на 20 януари, че съветските сили препълват цивилните лечебни заведения с ранени съветски военнослужещи, защото не престават да понасят обилни загуби по фронтовата линия в Запорожка област.

Съветникът на украинската военна администрация на Херсонска област Сергей Хлан съобщи на 20 януари, че съветските сили плячкосват частни домове и упражняват в жилищни здания в област Херсон.

Руските окупационни управляващи не престават да се сблъскват с логистични проблеми при поддържането на задоволително проруски настроена работна мощ в Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ). Украинското нуклеарно операторско дружество Енергоатом заяви на 20 януари, че съветските окупационни управляващи се борят да наемат висококвалифицирани инженери, нужни за употребата на ЯЕЦ, защото украинските чиновници не престават да отхвърлят да подпишат трудови контракти с Росатом. " Енергоатом " също по този начин съобщи на 20 януари, че съветските окупационни сили построяват укрепления към енергоблокове и изсъхнало вместилище за отработено нуклеарно гориво в АЕЦ, като не престават да подценяват гражданската и нуклеарната сигурност в окупираните територии.

Руските окупационни управляващи не престават да лимитират придвижването на цивилни в окупираните територии. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските окупационни управляващи ще изискват от жителите на Мелитопол да получат пропуски от военно комендантство, с цел да преминат през контролно-пропускателните пунктове в Мелитопол от 1 март. Това може да е част от съветските старания за угнетяване на партизанската активност в Мелитопол. Властите на Луганска област обявиха на 20 януари, че съветските сили не престават да блокират входовете и изходите от обитаемоте места в окупираната Луганска област, като подчертаха, че съветските окупационни управляващи изискват удостоверения за работа, с цел да влязат в Лисичанск и Рубижне.

Руските окупационни управляващи не престават да ускоряват ограниченията за евакуация и паспортизация на украинските " евакуирани ". Украинският център за опозиция заяви на 20 януари, че съветски чиновници са депортирали повече от два милиона украински жители в Руската федерация от 24 февруари 2022 година

Ръководителят на окупационната администрация на Херсон Владимир Салдо благодари на чиновниците в окупирания Крим за приемането на 30 000 евакуирани поданици на област Херсон към 20 януари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР