Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров обяви преди няколко дни

...
Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров обяви преди няколко дни
Коментари Харесай

Кадиров обяви опит за убийство на командира на специалните части Ахмат

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров разгласи преди няколко дни за опит за ликвидиране на неговия асистент, командващия специфичните елементи на Ахмат и заместник-командир на втори армейски корпус Апта Алаудинов. Кадиров написа това в своя канал в Telegram.

" Приятели, нашият безценен брат, Герой на Русия, асистент на ръководителя на Чеченската република, пълководец на специфичните елементи " Ахмат " и заместник-командир на втори армейски корпус Апти Алаудинов беше токсичен преди няколко дни. Ще ви успокоя: в този момент с него всичко е наред “, написа Кадиров.

Според него, на 8 февруари адютантът на Алаудинов получил плик, пропит с отровно вещество, адресиран до генерала.

" Аптий Аронович разбра това по корозивната характерна миризма и взе своевременни ограничения: обработи ръцете си и изми носната празнина. Адютантите на генерала, които бяха в контакт с плика, направиха същото. Единият от които се оказа професионален токсиколог, съумя да избегне съществени последици “, сподели Кадиров.

Той добави, че потърпевшите са в московска клиника и се възвръщат. Специалисти проучват и разпознават отровното вещество, като паралелно с това тече оглед на опита за ликвидиране и откриване на забърканите.

" Резултатите към този момент са налице ", написа ръководителят на Чечня.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР