Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров заяви, че по негово указание

...
Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров заяви, че по негово указание
Коментари Харесай

Кадиров: Чеченските отряди се върнаха в Украйна

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров съобщи, че по негово напътствие чеченските елементи още веднъж са се върнали да водят война в Украйна, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Той разгласява видеозапис, в който депутатът от Държавната дума на Русия Адам Делимханов, придружаван от чеченски военни, декларира, че републикански елементи " в размер на 10 хиляди души " ще работят в " Херсонска област, Запорожие и Донецката национална република ".

Според Кадиров чеченските елементи са се върнали в Украйна, откакто са получили отпуска.

Новината за завръщането на чеченците в Украйна се появи на фона на успешната контраофанзива на украинските войски, които съумяха доста да напреднат в посока Харков.

Украинското военно командване и правозащитната организация  " Вайфонд "  заявиха, че чеченските батальони значително не могат да бъдат образувани на доброволна основа: управляващите на републиката могат да принудят хора да отидат на война с престъпно минало или под опасността от наказателно дело.

Според изданието „ Инсайдър ” (признато в Русия за " задграничен сътрудник " и " нежелана организация " ), в някои райони на Чечения процъфтява система на корупция за отпуск от военна работа. Мъжете са отвличани и по-късно за тях е желан откуп, заплашвайки ги, че в противоположен случай ще ги изпратят да се бият в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР