Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров в своя канал Telegram обяви

...
Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров в своя канал Telegram обяви
Коментари Харесай

Кадиров се развихри, скочи на „предатели” и „терористи”

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров в своя канал Telegram разгласи за терористи Игор Каляпин, член на Съвета по правата на индивида /СПЧ/ при президента на Русия (СПЧ), и Елена Милашина, журналистка от "Новая газета ", съобщи Факти.бг.

Според него тези лица печелят на гърба на републиката, съобщи lenta.ru Кадиров означи, че журналистът и членът на СПЧ създават сюжети и диктуват шушукайки текстове и държание в ушите на своите герои, с цел да оклеветят Чеченската република и нейните поданици. Преди това ръководителят на Чечения назова някогашния арбитър от Върховния съд (ВС) на републиката Саиди Янгулбаев "въплъщение на измяната ". Той акцентира, че постоянно унищожава терористите и техните съучастници, почиства земята си от тях и безмилостно се бори с тях, където и да се намират. В тази битка починаха "хиляди почтени синове " измежду чеченците, добави политикът.

По-рано стана известно, че Сайди Янгулбаев и щерка му Алия са напуснали Русия поради опасност за живота си. Преди това Кадиров назова членове на фамилията на някогашния чеченски арбитър съучастници на терористи и ги прикани да бъдат унищожени, в случай че се съпротивляват при ареста. На 21 януари „ Комитет против изтезанията” (през 2015 година, след регистриране от Министерството на правораздаването в регистъра на задграничните сътрудници, организацията е ликвидирана; все още работи под същото име, без да е юридическо лице) че въоръжени мъже в цивилни облекла и маски, които се показаха като чеченски сили за сигурност, нахлуха в жилището на някогашния арбитър от Върховния съд на Чечения Сайди Янгулбаев в региона на Нижни Новгород, откъдето беше отвлечена болната му от диабет брачната половинка Зарема Мусаева.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР