Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров, който по-рано твърдеше, че непълнолетните

...
Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров, който по-рано твърдеше, че непълнолетните
Коментари Харесай

Кадиров: Синовете ми са на фронта в Украйна

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров, който по-рано твърдеше, че малолетните му синове са били изпратени на война в Украйна, разгласява видео, в което се твърди, че децата му са взели участие в боевете на украинска територия, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Синовете на Кадиров Адам, Ели и Ахмат са на 14, 15 и 16 години. Ръководителят на Чечения, който интензивно взе участие в съветската инвазия в Украйна (макар и самият той да не е в Украйна), твърди, че те са " отишли на линията на прикосновение ", където сега " текат яростни боеве ".

" Ахмат, Ели и Адам се приближиха до позициите на врага и осигуриха огнево прикритие за настъпващите бойци ", написа Кадиров в своя канал в " Телеграм "

На оповестеното видео се чува пукотевица, а младежи стрелят, в това число и от гранатомет, в посоката, от която идват изстрелите. Те са имали опция да стрелят и с други типове оръжия.

По-рано самият Кадиров заяви гордо, че синовете му се готвят да заминат на фронта.

Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето, която Русия е утвърдила, задължава страните да подхващат всички вероятни ограничения, с цел да подсигуряват, че лица под 15-годишна възраст не вземат директно присъединяване във военни дейности.

Руските чиновници, отговарящи за правата на децата, до момента не са коментирали изказванията на Кадиров за изпращане на синовете му на фронта.

Би Би Си няма по какъв начин да ревизира дали синовете на Кадиров фактически се намират в Украйна на фронта.

Самият Кадиров на 1 октомври съобщи, че Москва би трябвало да обмисли потреблението на нуклеарно оръжие с ниска мощ в Украйна след поредното голямо поражение на бойното поле. .

В известие в " Телеграм " след загубата на Лиман в Източна Украйна, Кадиров написа: " По мое персонално мнение би трябвало да се подхващат по-драстични ограничения - чак до оповестяването на военно състояние в граничните региони и потреблението на нуклеарни оръжия ".
ТЕМА преди 22 часа 1162 преди 22 часа 951 преди 23 часа 1039
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР