Ръководителят на частната руска военна компания Вагнер Евгений Пригожин обяви

...
Ръководителят на частната руска военна компания Вагнер Евгений Пригожин обяви
Коментари Харесай

Пригожин заяви, че е превзел Ростов на Дон, настоява за среща с Шойгу

Ръководителят на частната съветска военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи в канала си в Телеграм, че той и неговите бойци са в генералния щаб на съветското южно окръжно военно командване в съветския град Ростов на Дон и че управляват военни обекти в града, предадоха международните организации.

Ростов на Дон е основен град за съветската инвазия в Украйна, напомня Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ние сме в генералния щаб, в този момент е 7,30 ч. сутринта ", споделя Пригожин във видео, публикувано в Телеграм.

" Руските военни обекти в Ростов са под надзор, включително и летището ", добавя той, до момента в който зад него минават мъже с униформи.

Във видеото Пригожин приканва съветския министър на защитата Сергей Шойгу и началникът на генералния щаб на съветските въоръжени сили Валерий Герасимов да дойдат в Ростов на Дон и да се срещнат с него, съобщи Ройтерс.

" Ние дойдохме тук. Ние желаеме да приемем началника на генералния щаб и Шойгу ", споделя Пригожин. " Докато те не дойдат тук, ние ще останем тук, ще блокираме град Ростов и ще се насочим към Москва ", добавя той.

Пригожин увери, че съветските военни самолети, ангажирани в съветската атака в Украйна, изхвърчат обикновено от летището, с цел да изпълнят бойните си задачи, съобщи Франс прес.

" Основният команден пункт работи обикновено ", съобщи Пригожин, твърдейки, че нито един офицер, ситуиран там, не е отхвърлен от служба.

" Голяма част от завладените територии в Украйна са изгубени и доста военни са убити ", сподели още Пригожин и упрекна още веднъж съветската войска, че не споделя истината за обстановката на фронта.

Според него армията губи до 1000 души дневно, като в тази цифра той слага убитите, ранените, безследно изчезналите или пък тези, които отхвърлят да се борят.

В друго видео, качено в канала в Телеграм, подкрепящ " Вагнер " - " Разгрузка вагнера ", Пригожин се вижда седнал сред двама високопоставени съветски генерали, единия от които е генерал-лейтенантът от съветските сухопътни сили Владимир Алексеев. Той по-рано бе разгласил видео, в което го призоваваше да премисли декларираното желание за премахване на висшето военно командване, оповестява Ройтерс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР