Ръководителят на болничната система в Париж предизвика разгорещен дебат, поставяйки

...
Ръководителят на болничната система в Париж предизвика разгорещен дебат, поставяйки
Коментари Харесай

Дебат във Франция против безплатното лечение на неваксинираните с COVID-19 в болниците |

Ръководителят на болничната система в Париж провокира развълнуван спор, поставяйки въпроса дали хората, отказващи имунизация против COVID-19, би трябвало да продължат да получават гратис болнично лекуване, съобщи Ройтерс.

Здравната система на Франция покрива лекуването на всички пациенти, които попадат в интензивни отделения, като цената дневно престой в такова поделение се пресмята на 3000 евро, а лекуването нормално продължава сред седмица и 10 дни.

" При съществуването на безвъзмездни и ефикасни медикаменти, редно ли е хората да ги отхвърлят без последствияЕ, до момента в който ние се борим да се грижим за други пациенти ", попита Мартин Ирш, шеф на парижката болнична система А Пе-Аш Пе (AP-HP).

Той уточни, че е повдигнал въпроса, защото разноските за опазване на здравето са големи, а безотговорното, по думите му, държание на някои не трябва да заплашва достъпността до системата на всички останали.

Изказването му провокира вълна от реакции и апели за оставката му в обществените медии. Крайнодесни политици приканиха за отстраняването на Ирш от поста, а кметът на Париж Ан Идалго, която ръководи борда на А Пе-Аш Пе и която е претендентът на социалистите за президентските избори през април, съобщи, че не е съгласна с предлагането.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР