Ръководителят на американската хуманитарна организация Саманта Пауър пристигна във вторник

...
Ръководителят на американската хуманитарна организация Саманта Пауър пристигна във вторник
Коментари Харесай

Ръководителят на хуманитарната помощ на САЩ пристига в Египет с помощ за Газа

Ръководителят на американската филантропична организация Саманта Пауър дойде във вторник на Синайския полуостров в Египет, където разгласи над 21 милиона $ спомагателна помощ за палестинския народ , обиден от спора сред Израел и ислямистката формация Хамас.

Администраторът на USAID дойде в Ал Ариш с доставка от 16,000 кг хранителна помощ и медицински консумативи , пренесени от Министерството на защитата от Йордания и предопределени за Газа, съгласно изказване.

Допълнителната помощ, оповестена във вторник, ще поддържа даването на хигиенични артикули и заслон, храна и друга помощ за жителите на Газа и Западния бряг, наранени от спора, съгласно настрана изказване.

Средствата също по този начин ще поддържат психосоциалните грижи и сериозните здравни услуги дружно със основаването на ръководена от Неправителствени организации полева болница в Газа , която ще дава болнични грижи.

Само заради израелските бомбардировки и неналичието на гориво, а тези, които към момента действат,

" Съединените щати не престават да работят непрекъснато, с цел да преодолеят дипломатическите и оперативните трудности за филантропичния достъп , да показват решения за зараждащи провокации в филантропичната помощ и да усилят доста този отговор до мястото, където би трябвало да бъде ", се споделя в изказването на USAID.

Министерството на здравеопазването в Газа сподели, че, 70% от които дами или под 18 години, са били убити при израелските бомбардировки на управлявания от Хамас анклав за осем седмици на война. Хиляди други са в неопределеност и се притесняват, че са затрупани в руините.

Официални лица на Съединени американски щати, обществено и частно, неведнъж са призовавали Израел да сведе до най-малко цивилните жертви в южната част на Газа заради високите жертви, породени от военните интервенции в северната част на Газа.
 Нетаняху споделил на Съединени американски щати, че няма да допусне Палестинската автономност в Газа след края на войната
Нетаняху споделил на Съединени американски щати, че няма да допусне Палестинската автономност в Газа след края на войната

Изявленията на Нетаняху опонират на оповестената позиция на САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР