Ръководителят на агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци

...
Ръководителят на агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци
Коментари Харесай

ООН: Израел забранява на камиони с помощи да влизат в анклава

Ръководителят на организацията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци изрази отвращение от решението на Израел, че повече няма да позволява достъп до северна Газа на конвоите с помощи на организацията. Според Филип Лазарини, това решение " предумишлено попречва животоспасяващата помощ в условия на влошаващ се апетит ".

Генералният секретар на Организация на обединените нации изрази поддръжка за дейностите на Агенцията за палестинските бежанци.

 
Ще разгледаме съществено рекомендациите, които ще ни бъдат показани. Искаме да укрепим потенциала на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци за даване на помощ на палестинския народ в сходство с полезностите на Организация на обединените нации.
Антониу Гутериш – общоприет секретар на Организация на обединените нации

На този декор не престават военните интервенции на израелската войска в южната част на Газа. Не стопират и въздушните удари. При нов подобен в град Деир ал Балах бяха убити 10 души, в това число две деца.

Болница Ал Акса, където са били откарани телата, удостовери броя на жертвите.

Общият брой на починалите при израелската атака в Газа набъбна до 32 226 души, по данни на следеното от Хамас министерство на опазването на здравето.

Израелски медии пишат, че държавното управление в Тел Авив било склонно да замени 800 палестински пандизчии за 40 израелски заложници, държани в плен в Газа. Посредниците в договарянията пробват от седмици да реализират съглашение за краткотрайно преустановяване на огъня и освобождение на заложниците. Но към този момент безрезултатно.

Смята се, че Хамас към момента държи към 100 заложници и останките на други 30, убити при боевете.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР