Ръководителят на администрацията на Хонконг Кери Лам обяви решението да

...
Ръководителят на администрацията на Хонконг Кери Лам обяви решението да
Коментари Харесай

Хонконг забрани носенето на маски по време на протести

Ръководителят на администрацията на Хонконг Кери Лам разгласи решението да въвеждане на възбрана за носене на маски по време на митинги. Забраната влиза в действие в среднощ, съобщи РИА Новости. 
По време на конференция Лам заяви, че Изпълнителният съвет на града е решил да се вкара възбрана за носене на предмети, закриващи лицето.
В листата на неразрешените средства за покриване на лицето влизат също шапки, балаклави (плетени шапки, които закриват лицето), както и бои.
Администрацията счита, че възбраната може да има сдържащ резултат.
Лам акцентира, че приемането на тази мярка не значи, че в Хонконг е въведено изключително състояние.
Нарушителите на възбраната подлежат на наказване, което може да бъде отнемане от независимост до една година или санкция в размер на 25 000 хонконгски долари (3,2 хиляди щатски долара).
Протестиращите в Хонконг на практика постоянно крият лицата си, с цел да не могат да бъдат разпознати. За да бъдат открити участниците в разнообразни акции, най-вече неразрешени митинги, полицията употребява оцветена вода, боята от която не може да се изпере и да се в профил от кожата дълго време. По този метод органите на реда съумяват да издирят нарушителите.
В момента 15 страни са въвели възбрана за носене на маски по време на демонстрации и всеобщи мероприятия, в това число Съединени американски щати, Канада, Германия и Франция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР