Ръководителят на администрацията на Хонконг Кари Лам предупреди, че в

...
Ръководителят на администрацията на Хонконг Кари Лам предупреди, че в
Коментари Харесай

Властите в Хонконг предупреждават за опасна ситуация в района

Ръководителят на администрацията на Хонконг Кари Лам предизвести, че в Хонконг се обрисува много рискова обстановка , която може да заплаши правилото " една страна - две системи " и националния суверенитет. Тя разгласи това в понеделник на среща с публицисти, оповестяват ТАСС и " Ройтерс ".

" Хонконг се смята за най-безопасния град в света . Но редица радикални дейности го слагат в рискова обстановка ", разяснява Лам добавя, че някои участници в протестни акции хвърляха тухли и коктейли Молотов, обсаждат полицейски сектори и блокират работата на превоза.

" Някои хора хвърлиха национално знаме в морето, други приканиха за гражданска война . Такива дейности заплашват правилото " една страна - две системи, просперитетът и стопанската система на Хонконг ", изяснява тя.
 Протестите в Хонконг провокираха транспортен безпорядък
Протестите в Хонконг провокираха транспортен безпорядък

Жителите на метрополията не стопират с демонстрациите

Ръководителят на администрацията съобщи, че острата рецесия, е надхвърлила митингите против закона за екстрадиция , който към този момент е отритнат. В същото време Кари Лам още веднъж отхвърля да подаде оставка , като акцентира, че тя и нейните сътрудници са виновни за 7,5 милиона поданици на този специфичен административен район.

Тя приканва всички да оставят настрани различията и да реализират бързо възобновяване на публичния ред .

Преди няколко седмици избухнаха всеобщи митинги против законопроект , иницииран от локалните управляващи, който има за цел да сътвори механизъм за екстрадиция от Хонконг в континентален Китай за лица, обвинени в нарушение на законите на КНР. Под напън от страна на обществеността, Лам разгласи решението за унищожаване на законопроекта от дневния ред, само че това не спря вълната от антиправителствени митинги .
 Протестиращите в Хонконг се реалокират към първокласен търговски регион
Протестиращите в Хонконг се реалокират към първокласен търговски регион

Полицията ги маркира с пъстър спрей, с цел да ги разграничава от мирни жители

" Те настояват, че желаят гражданска война и да възстановят Хонконг, тези дейности надалеч надвишиха първичните им политически претенции ", разяснява Лам, съпроводена от висши членове на нейната администрация.

На първата си конференция след 22 юли Лам акцентира, че митингите " тласкат нашия град, градът, който всички обичаме и доста от нас помогнаха да се построи, до ръба на доста рискова обстановка ".

Опозиционните сили приканиха за всеобща стачка в понеделник . Хиляди антиправителствени стачкуващи провокираха безпорядък в придвижването в утринния час пик , блокирайки редица пътища и тунели, нарушиха работата на метрото и летището. Над 100 полета бяха анулирани , а валутният показател Hang Seng за този час падна с 3%.
 Китайската войска приключи мълчанието, предизвести жителите на Хонконг
Китайската войска приключи мълчанието, предизвести жителите на Хонконг

Според специалисти мненията от страна на китайската войска са част от психическата война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР