Ръководителката на изпълнителната власт на Хонконг Кари Лам обяви днес

...
Ръководителката на изпълнителната власт на Хонконг Кари Лам обяви днес
Коментари Харесай

Хонконг отново налага мерки за социална дистанция заради COVID-19

Ръководителката на изпълнителната власт на Хонконг Кари Лам разгласи през днешния ден нови ограничения за битка с повторната поява на случаи на ковид - възбрана за събиране на повече от четирима души на едно място и наложително носене на маска в публичния превоз, съобщи Франс прес.

Неотдавнашният растеж на случаите на COVID-19 обезпокои управляващите в гъстонаселения мегаполис с 7,5 милиона поданици, съумели да лимитират локалното предаване на болестта. В някогашната английска колония не е налагана карантина.

Хонконг затваря учебните заведения поради скок в броя на инфектираните с ковид

Но предходната седмица започнаха да се появяват нови огнища на болестта и по-специално в старешки дом, където бяха регистрирани минимум 32 случая на COVID-19. Това принуди управляващите да върнат ограниченията за обществена отдалеченост, oтбелязва Българска телеграфна агенция.

Ресторантите ще могат да оферират храна за у дома единствено сред 18.00 ч. вечерта и 5.00 ч. сутринта, заяви Кари Лам. Остават затворени залите за спорт и караоке, салоните за хубост и нощните клубове, както и други търговски обекти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР