Ръководителите от Г-20 ясно потвърдиха необходимостта от свободна, справедлива и

...
Ръководителите от Г-20 ясно потвърдиха необходимостта от свободна, справедлива и
Коментари Харесай

Шиндзо Абе: Лидерите от Г-20 потвърдиха нуждата от свободна търговия без дискриминация


Ръководителите от Г-20 ясно потвърдиха нуждата от свободна, обективна и недискриминационна търговия по време двудневната си конференция, съобщи японският министър председател Шиндзо Абе, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Световната стопанска система продължава да е изложена на опасности от спад, до момента в който съществуват търговски напрежения ", сподели на конференция домакинът на завършилия през днешния ден конгрес в Осака. " Лидерите от Г-20 се съгласиха, че е належащо страните членки да застанат отпред на огромен световен стопански напредък ", сподели той и добави, че всички би трябвало да са в подготвеност за предприемането на спомагателни ограничения.

Абе сподели още, че изтъкнал пред президентите на Съединени американски щати и Китай Доналд Тръмп и Си Цзинпин какъв брой е значимо те да се ангажират с градивна полемика, с цел да разрешат комерсиалните си несъгласия. " Г-20 се споразумя за фундаменталните правила в поддръжка на системата за свободна търговия, които да подсигуряват свободна, обективна и недискриминационна търговия ", както и отворени пазари и равни условия за игра за всички страни, сподели Абе.

По-рано през днешния ден китайската организация Синхуа заяви, че Си и Тръмп са се разбрали да възобновят двустранните договаряния и че Вашингтон няма да постанова нови мита върху китайския импорт. Самият Тръмп съобщи, че договарянията са " още веднъж в ход " и че срещата му със Си е минала " чудесно ".
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР