Ръководителите на страните членки на ЕС ще заседават извънредно по

...
Ръководителите на страните членки на ЕС ще заседават извънредно по
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС заседават извънредно заради Израел

Ръководителите на страните членки на Европейски Съюз ще заседават изключително по видеовръзска на 17 октомври.

Това заяви ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Причина е обстановката в Израел и линията Газа след офанзивата на „ Хамас “.

„ Ние сме изцяло солидарни с народа на Израел и с жертвите на терористичните офанзиви. Израел има пръвото да се отбрани в цялостно сходство с интернационалното право, най-много филантропичното интернационално право.

Трагичните подиуми в линията Газа, подбудени от обсадата и неналичието на предмети от първа нужда, комбинирана с разрушенията, провокирани от масираните обстрели, тревожат интернационалната общественост “, написа Мишел в до водачите на страните от Европейски Съюз.

Важно е Европейския съвет в сходство с Договорите на Европейски Съюз да създаде обща позиция и за откри явен обединен курс на деяние, отразяващ сложността на обстановката, добавя той.

По думите му спорът има доста и съществени последствия за Европейски Съюз.

Съюзът би трябвало да работи за обезпечаването на филантропична помощ и избягването на районна ескалация и нарушавания на интернационалното право.

„ Конфликтът може да има тежки последствия за сигурността на нашите общества. Ако не внимаваме, той има капацитета да ускори напрежението сред общностите и да подхрани екстремизма “, предизвестява Шарл Мишел.

Само 9 дни след изключителния Европейски съвет в Брюксел ще се състои постоянна среща на върха на Европейски Съюз. Лидерите на страните членки ще се съберат там на 26 и 27 октомври.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР