Ръководителите на руските региони завършиха публикуването на декларации за доходи

...
Ръководителите на руските региони завършиха публикуването на декларации за доходи
Коментари Харесай

През 2020 г. Рамзан Кадиров заработил 381 млн. рубли

Ръководителите на съветските райони приключиха публикуването на заявления за приходи за 2020 година

Най-големият приход от 381 милиона рубли (около 4,2 млн. евро) е заявен от главата на Чечня Рамзан Кадиров, до момента в който минимум е спечелил шефът на Калмикия Бату Хасиков - 1,2 милиона рубли, оповестява ТАСС, представено т БГНЕС.

В сходство със закона държавните чиновници би трябвало да подават заявления всяка година не по-късно от 1 април. Трябва също да бъде предоставена информация по отношение на членовете на техните фамилии. Декларациите съдържат данни за миналата година: информация за приходи, благосъстоятелност на транспортни средства и недвижими парцели, дялове и имуществени отговорности.

Класацията на най-богатите ръководители на съветски райони през 2020 година беше управлявана от ръководителя на Чечня Рамзан Кадиров, чийто приход се е нараснал 2,5 пъти спрямо 2019 година и възлезе на 381 милиона рубли, източниците на приход не бяха посочени в декларацията.

Второто място в листата зае Александър Евстифеев от Марий Ел с приход от 84,7 милиона рубли, което е два пъти повече от 2019 година, а трети е Андрей Воробьев от Московска област със 79,8 милиона рубли.

Най-ниските приходи измежду всички ръководители на райони бяха декларирани от главата на Калмикия Бату Хасиков. Според декларацията му през 2020 година той е получил приход от 1,25 милиона рубли.

Най-просторната къща измежду тези шефове също е регистрирана от Рамзан Кадиров, чиято повърхност е 2,3 хиляди квадратни метра. На второ място - ръководителят на района Сахалин Валери Лимаренко.

Почти всеки втори глава на района не има кола. В същото време шефът на Дагестан Сергей Меликов купи Lexus LX 570, губернаторът на област Магадан Сергей Носов, който получи кола Bentley Continental GT, губернаторът на територията Камчатка Владимир Солодов купи Toyota Harrier и ръководителят на EAO Ростислав Голдщайн се сдобил Toyota Land Cruiser 200

Сред членовете на фамилиите на главите на райони в края на 2020 година брачната половинка на ръководителя на област Брянск Олга Богомаз уточни най-високия приход - 978 милиона рубли - което е съвсем 200 пъти повече от прихода на губернатора Александър Богомаз.

Съпругата на президента на Татарстан Гюлсина Минниханова заявява 213,1 милиона рубли. Доходите на брачната половинка на губернатора на Томска област Сергей Жвачкин нарастват през годината от 439 хиляди на 140 милиона рубли, или 318 пъти. Най-малкият приход е заявен от брачната половинка на ръководителя на района на Калуга Владислав Шапша - 1,5 рубли./БГНЕС, ТАСС
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР