Ръководителите на местните християнски църкви в Йерусалим излязоха със специално

...
Ръководителите на местните християнски църкви в Йерусалим излязоха със специално
Коментари Харесай

Християнските лидери в Йерусалим зоват Тръмп да не причинява „непоправими вреди”

Ръководителите на локалните християнски църкви в Йерусалим излязоха със особено писмо до американския водач Доналд Тръмп, с цел да изразят паниката си по отношение на желанието му да признае Йерусалим за столица на Израел и да реалокира американското посолство от Тел Авив в Йерусалим, написа вестник " Аарец ".

В писмото, изпратено часове преди предстоящото изказване на Тръмп, християнските духовници упорстват да се откаже от едностранното признание на Йерусалим за столица на еврейската страна.

Те поучават Съединени американски щати да продължат да признават сегашния интернационален статут на Йерусалим, защото всевъзможни неочаквани промени ще доведат до " непоправима щета ".

Духовниците приканват Тръмп да не трансформира статуквото на града, защото носи историческа и религиозна значителност за християните, мюсюлманите и евреите. Те упорстват американският водач да отдели повече време за разискване на проблема.

Под писмото са се подписали 13 духовни водачи, които са от разнообразни християнски църкви, в това число католическа, евангелистка, православна и апостолическа.

В края на писмото си те канят Тръмп да отпразнува идните християнски празници в Йерусалим. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР