Ръководителите на Комисията за финансов надзор /КФН/ и на Националната

...
Ръководителите на Комисията за финансов надзор /КФН/ и на Националната
Коментари Харесай

КФН и НАП се споразумяха да си сътрудничат

Ръководителите на Комисията за финансов контрол /КФН/ и на Националната организация за приходите /НАП/ Бойко Атанасов и Галя Димитрова подписаха Споразумение за съдействие и продан на информация сред двете ведомства. Целта на съглашението е бърз продан на информация по електронен път сред двете институции, оповестиха от КНФ.

" Подписаното съглашение е стъпка към осъществяване на показаната от мен пред Народното събрание Стратегия за развиване на КФН. Целта ни е чрез ефикасен разговор с другите държавни органи и разширение на взаимоотношението и обмена на информация с тях да имаме още по-ефективно работеща Комисия за финансов контрол. " - сподели Бойко Атанасов.

Според Галя Димитрова посредством бъдещата взаимна работа ще се сътвори и опция за сравнение на финансово-отчетната информация, предоставяна в КФН, с информацията, налична в осведомителните масиви на Национална агенция за приходите, в това число във връзка с размера на заявените отговорности за налози, което в последна сметка ще направи активността на двете ведомства по-ефективна.

Обменът на мнения по отношение на тълкуването и използването на нормативни разпореждания ще докара до възстановяване на активността на двете институции по използване на правната рамка и рационализиране на надзорните практики. Споразумението планува още механизми за оказване на взаимна експертна помощ, както и опцията за осъществяване на взаимни образования.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР