Ръководителите на Франция, Германия, Италия и Румъния наскоро се срещнаха

...
Ръководителите на Франция, Германия, Италия и Румъния наскоро се срещнаха
Коментари Харесай

Исторически ден. Евросъюзът предложи на Украйна да се предаде

Ръководителите на Франция, Германия, Италия и Румъния неотдавна се срещнаха с Владимир Зеленски, с цел да го убедят да договаря с Русия, съгласно западните медии. Въпреки това, губейки до 500 убити души дневно, украинците отхвърлят да създадат отстъпки и изискват нови доставки на оръжие от своите сътрудници. Защо Киев продължава да упорства?

" Гаранти на сигурността "

Съдейки по репортажите, най-вече се наслаждения на пътуването немският канцлер Олаф Шолц. Поне усмивката му е най-широка на фотосите.

Дори шефът на украинското външно министерство Дмитрий Кулеба, който се появи с крайник в гипс и с патерица, първо поздрави точно Шолц. Като се има поради какъв брой доста пострада немският водач през последните няколко месеца от украински политици и дипломати, той беше задължен да употребява това посещаване с оптималната изгода за личния си имидж.

Но упованията на Зеленски, явно, не се оправдаха. Френският президент Еманюел Макрон сподели, че Украйна " би трябвало да има опцията да завоюва ". В тази връзка той разпредели шест спомагателни оръдия “Цезар” и отхвърли да доставя танкове и самолети, тъй като „ това към този момент не е обвързвано с защитата “.

Украинските управляващи явно желаеха договарянията да се съсредоточат върху бойните дейности, само че европейските водачи се концентрираха върху разговора с Москва. Макрон акцентира, че Париж и Берлин няма да договарят с Русия вместо с Киев. Те могат да работят единствено като " гаранти за сигурност " на Украйна. И това едвам откакто всичко свърши.

След заминаването на скъпите посетители Зеленски сподели, че това е било исторически ден и е почувствал поддръжката на водачите на четири европейски страни едновременно. Всъщност всички те са повтаряли, че Украйна би трябвало да пази своята териториална целокупност, а не да подписва мир при изискванията на Москва. Но политиците постоянно споделят едно, а мислят нещо напълно друго.

Мир в подмяна на територии

Напоследък представители на груповия Запад от ден на ден се пробват да убедят Киев да направи отстъпки. Според немския вестник “Велт”, ръководителите на Германия, Франция и Италия Олаф Шолц, Еманюел Макрон и Марио Драги в Киев са декларирали, че биха подкрепили даването на Украйна статут на кандидат-членка на Европейския съюз, само че в подмяна приканиха Зеленски да седнете на масата за договаряния с Москва.

Те мотивираха позицията си с обстоятелството, че следствията от икономическата рецесия, породена от спора, стават все по-трудни за компенсиране. Става дума освен за бъдещето на Украйна, само че и за стабилността в страните от Европейски Съюз.

Колумнистът на американското списание “Нешънъл Интерест " Араш Тупчинеджад написа, че проточването на спора заплашва оцеляването на Украйна. Според него териториалните отстъпки наподобяват единствено разрушителни, само че в реалност те ще оказват помощ за превеждането на спора в дипломатически канал и ще спрат човешките загуби. В същото време в публикацията се споделя, че не се знае какъв брой дълго западните страни ще могат да поддържат Украйна - самите те са затруднени от икономическа рецесия.

Италианският социолог Алесандро Орсини в ефира на телевизионния канал Ла7 сподели, че няма потребност да се вършат териториални отстъпки, тъй като те към този момент са направени - просто би трябвало да бъдат приети. По-специално е основан транспортен кулоар сред Донбас и Крим. Ако Киев продължи да упорства, следствията ще бъдат още по-лоши, уверен е Орсини.

Изданието “Тагешипигел” назова проектите на Зеленски за връщането на Крим, Донбас, Херсон и Запорожие откъснати от действителността. Вестникът счита, че водачите на Германия, Франция и Италия би трябвало да смъкват украинския водач на земята. Чрез това те ще отворят път за договаряния, който ще ги избави от сложни решения.

“Ройтерс”, базирайки се на източници в немското държавно управление, оповестява за безпокойството на Берлин, че " някой на Запад " може да подтикне Украйна към нереалистични военни цели. По-специално става дума за Крим - опитите за връщане на полуострова ще проточат спора дълго време.

Припомняме, че Остин и Блинкен споделиха, че Киев би трябвало да получи задоволителна поддръжка за скорошна победа, до момента в който Русия, в противен случай, би трябвало да бъде „ отслабена до такова положение, че в никакъв случай повече да не направи нещо сходно “.

Двойна изразителност

Експертите считат, че броят на апелите за териториални отстъпки директно зависи от триумфа на съветските войски. Западните политици виждат, че по време на спецоперацията Москва поредно се движи към оповестените цели, а Киев, макар всички старания на съдружниците, не може да направи нищо по въпроса.

Партията на мира се управлява от Франция, Германия и Италия. На първо място, те се пробват най-малко да фиксират линията на фронта там, където е в този момент, тъй като по-нататъшното нахлуване на съветските и републиканските войски, съгласно тях, може да докара до злополука освен за Киев, само че и за всички негови съдружници.

" За това обаче е належащо единодушието на Зеленски и той прави единствено това, което му е подредено от Вашингтон. Каквото и да му дават обещание европейците, то не е задоволително. В краен случай президентът на Украйна ще се надява на евакуация, само че той няма да се съобщи без команда “, изяснява заместник-ръководителят на Института на страните от Оперативно-наблюдателно дело Владимир Жарихин.

" Партията на войната " обичайно се управлява от Съединени американски щати и техните спътници: Англия, Полша, Латвия, Литва и Естония. Те също се опълчват на териториалните отстъпки.

В същото време даже в Америка няма цялостно единогласие, както се вижда от скандалната тирада на Кисинджър, който прикани Запада да спре да се пробва да „ разбие съветската войска в Донбас “ и посъветва Зеленски да стартира договаряния с Русия. Според него, в случай че това не се случи през идващите два месеца, Европа ще бъде изправена пред тежки последствия.

От своя страна президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, съгласно източниците на американския ефирен канал Ен-Би-Си, неотдавна сподели, че войнствените изказвания на ръководителите на Пентагона и Държавния департамент Лойд Остин и Антъни Блинкен „ пораждат неоправдани упования измежду украинските управляващи и да усили риска от директен конфликт сред Вашингтон и Москва “.

Според “Ню Йорк Таймс” Джо Байдън може да премине в " партия на мира " след междинните избори за Конгрес през ноември. Президентът на Съединени американски щати се притеснява, че гласоподавателите ще сметнат за уязвимост утвърждението на териториални отстъпки на Украйна.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР