Ръководеното от Еленора Митрофанова посолство на Руската федерация в София

...
Ръководеното от Еленора Митрофанова посолство на Руската федерация в София
Коментари Харесай

Руското посолство с гневен коментар срещу позиция на българското Външно

Ръководеното от Еленора Митрофанова посолство на Руската федерация в София реагира остро на, публикувана през вчерашния ден. С нея България отхвърляше да признае сепаратистките Донецка и Логанска републики.

Ето съветската реакция:

„ На 16 февруари т.г. след приемане на съответната нота от Посолството на Украйна в София Министерството на външните работи на България внезапно реагира на някакъв „ апел “ на Държавната дума на Руската Федерация за нуждата на признание на Донецката и Луганската Народни Републики.
Първо, да изясним термините. Няма никакъв,,призив “ от долната камара на Федералното заседание на Руската Федерация до българската страна. Вероятно, става дума за признатото от съветските депутати на 15 февруари т.г. разпореждане за послание към Президента на Русия за нуждата на признание на ДНР и ЛНР.
Второ, не можем да не оценим по достолепие кардиналната позиция на Министерство на външните работи на България в поддръжка на минския „ Комплекс от ограничения “, който остава единствен действителен метод на урегулиране на вътреукраинската рецесия. В същото време бихме желали да виждаме поредност: импортираният във Върховната Рада на Украйна през август 2021 година проектозакон „ За основите на държавната политика в преходния интервал “, който изцяло опонира на Минските съглашения, не провокира никаква реакция на българската дипломация. Той беше отзован от украинската страна единствено през януари т.г. след усърдната работа на съветската страна.
Трето, вечерта на 15 февруари т.г. Владимир Путин разяснява този въпрос по време на конференцията след руско-германските договаряния. Руският водач съобщи, че „ ние би трябвало да създадем всичко с цел да решим казуса с Донбас, само че да създадем това на първо място изхождайки от опциите за осъществяване на Минските съглашения “. Той също изясни, че депутатите на Народното събрание вземат под внимание мнението на обществото, на гласоподавателите си. И добави: „ Съвсем явно, че в нашата страна множеството хора съчувстват на жителите на Донбас, поддържат ги и се надяват, че обстановката там ще се промени доста към по-добро “. Това е доста явен отговор, само че, наподобява, не за всички. “

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР