Ръкописи на Фреди Меркюри, които никога досега не са показвани

...
Ръкописи на Фреди Меркюри, които никога досега не са показвани
Коментари Харесай

Фреди Меркюри мислел да нарече Бохемска рапсодия“ Монголска рапсодия“

Ръкописи на Фреди Меркюри, които в никакъв случай до момента не са показвани обществено, измежду които и чернова на " Bohemian Rhapsody ", ще бъдат показани в галерия в ню Йорк, преди да бъдат препоръчани на търг в Лондон през септември, заяви аукционна къща " Сотбис ", представена от Агенция Франс Прес.

Изложбата остава в Ню Йорк до 8 юни, след което ще гостува в Лос Анджелис и Хонконг, преди да бъде показана в Лондон през август.

Черновата на " Bohemian Rhapsody ", написана с тънкописец и молив върху лист, брандиран от несъществуваща към този момент английска самолетна компания, разкрива върху 15 страници посоките и търсенията на Меркюри за фамозната ария на " Куин ".

Първоначалната концепция била тя да се назовава " Mongolian Rhapsody ". " Сотбис " чака лотът да доближи цена сред 800 000 английски лири и 1,2 милиона английски лири (930 000 евро и 1,4 милиона евро).



Сред другите ръкописи на изпълнителя, който умря от СПИН през 1991 година, са на песните " Don`t Stop Me Now ", " Somebody to Love ", и " We Are the Champions ", оценени сред 200 000 английски лири и 300 000 английски лири.

Ръкописите разкриват упоритата работа на Меркюри, изключителното внимание, с което е създавал знаковите за " Куин " вокални хармонии, сподели Гейбриъл Хийтън, експерт от " Сотбис ".

На поредицата от търгове, на които ще се оферират ръкописите, ще бъдат продадени и театрални костюми на изпълнителя, измежду които е сатененият гащеризон, с който ФРеди Меркюри снима клипа на " Bohemian Rhapsody " през 1975 година

Пълният азбучник на търга с движимости на Меркюри ще бъде оповестен в края на юли - началото на август. Част от приходите от търга ще бъдат дарени на фондациите " Mercury Phoenix Trust " и " Elton John Aids Foundation ", които са отдадени на битката против СПИН.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР