Ракетният удар по търговски център в Кременчук, който , представлява

...
Ракетният удар по търговски център в Кременчук, който , представлява
Коментари Харесай

Руският удар по търговски център е военно престъпление, казаха лидерите от Г-7

Ракетният удар по търговски център в Кременчук , който, съставлява военно закононарушение . Това споделиха водачите на страните от Г-7 в взаимно изказване.

В него Англия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Съединени американски щати осъдиха офанзивата и я дефинираха като "ужасяваща ". Лидерите на седемте страни бяха на тридневна среща в Германия, която завършва във вторник.

"Безразборните офанзиви против почтени цивилни съставляват военно закононарушение ", споделиха водачите в взаимното си изказване.

Украйна упреква Русия за нападението, при което бяха убити минимум 18 души, а минимум 59 души бяха ранени. Властите се притесняват, че броят на жертвите ще продължи да нараства, защото по време на офанзивата към 1000 души са се намирали в комерсиалния център.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски дефинира нападението като един от "най-наглите терористични актове в европейската история ". Той сподели, че молът няма стратегическа стойност за Русия и не съставлява заплаха за нейните сили - "само опитът на хората да живеят естествен живот, което толкоз ядосва окупаторите ".

"Само изцяло луди терористи, които не би трябвало да имат място на земята, могат да насочат ракети по подобен обект ", добави Зеленски.

Заместник-посланикът на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски назова офанзивата "украинска провокация ", само че не цитира никакви доказателства, които да подсказват, че ракетният удар е инсцениран от украинската страна.

В по-ранния стадий на войната други съветски офанзиви против цивилни обекти предизвикаха огромен брой цивилни жертви. През март, укриващи се в театъра в Мариупол. През април минимум 59 души бяха убити, откакто съветски ракети удариха гарата в Краматорск.

Москва обаче отхвърля да прави офанзиви против цивилни цели.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР