Ракетния удар на украинските военни по жп гарата в Краматорск

...
Ракетния удар на украинските военни по жп гарата в Краматорск
Коментари Харесай

ДНР: Украйна извърши военно престъпление в Краматорск

" Ракетния удар на украинските военни по жп гарата в Краматорск с " Точка-У " е военно закононарушение ".

Това съобщи ръководителят на ДНР Денис Пушилин в ефира на телевизионния канал " Русия-1 ".

Както към този момент ФАКТИ писа, към 30 души починаха вследствие на удара с ракета " Точка-У " по региона на жп гарата Краматорск.

„ От началото на освободителната интервенция успяхме да свалим 24 ракети „ Точка-У “, сподели Пушилин.

" Това в действителност е следващата чудовищна провокация, следващото военно закононарушение от страна на киевския режим. Всичко ни е ясно, киевският режим не счита тези хора за свои, те не се стопират пред нищо ", добави Пушилин.

Той добави, че този обстрел няма да е последната провокация от страна на въоръжените сили на Украйна, " коства си да се подготвим и по опция да противодействаме на сходни военни закононарушения ".

" Украинските управляващи не скриха, че приготвят следващата провокация. Първо оповестиха евакуацията от градовете Краматорск, Константиновка, Славянск. Хората започнаха да се събират тук-там, откъдето могат да изоставен - ж.п. станции, гарата ", съобщи в ефира на Първи канал Едуард Басурин, представител на Народната милиция на ДНР.

" Окупаторите удариха жп гара Краматорск с Точка-У, където хиляди мирни украинци чакаха да бъдат евакуирани... Около 30 души починаха, към 100 души бяха ранени в друга степен. Полиция и спасители към този момент са на място. Руските нечовеци не изоставят своите способи. Без мощ и храброст да се изправят против нас на бойното поле, те цинично унищожават цивилното население. Това е зло, което няма граници. И в случай че не бъде осъдено, в никакъв случай няма да спре ".

Това написа от своя страна в профила си във Facebook президентът на Украйна володимир Зеленски.

Любопитното в тази ситуация е, че Точка-У е на въоръжение единствено в украинската войска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР