Ракетните удари на Русия по украински цивилни цели бяха критикувани

...
Ракетните удари на Русия по украински цивилни цели бяха критикувани
Коментари Харесай

България, ЕС, НАТО и САЩ осъдиха варварските руски атаки срещу цивилни в Украйна

Ракетните удари на Русия по украински цивилни цели бяха подложени на критика от интернационалната общественост - в това число от България, НАТО, Европейския съюз и Съединените щати.

Европейската комисия осъди ударите по Украйна и ги назова " безчовечен ". Изпълнителният орган на Европейски Съюз предизвести и Беларус - правилният съдружник на Кремъл - да не оказва помощ в убиването на цивилни.

Висшият посланик по външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че дейностите на Русия " нямат място в 21-ви век ". От понеделник сутринта тя в явни опити за възмездие, откакто по-рано Путин разгласи гърмежа на Кримския мост за терористична офанзива.

" Това са безчовечен и страхливи набези, ориентирани против почтени цивилни жители на път за работа и учебно заведение в утринния трафик ", акцентира представителят на Европейска комисия Петер Стано пред кореспонденти.

Той дефинира ударите като нарушаване на интернационалното филантропично право и съобщи, че политическото и военното управление на Москва ще бъде подведено под отговорност за тези и други военни закононарушения.

С позиция в Туитър излезе и българскотоМинистерство на външните работи, което прикани дейностите да престанат и ги дефинира като " безусловно неприемливи ".

Bulgaria
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР