Ракетните системи С-400, които Турция предстои да закупи от Русия,

...
Ракетните системи С-400, които Турция предстои да закупи от Русия,
Коментари Харесай

Турция: Ракетите, които купуваме от Русия, не са заплаха за НАТО

Ракетните системи С-400, които Турция следва да закупи от Русия, не съставляват опасност за НАТО. Това е декларирал в Брюксел турският министър на защитата Нуреттин Джаникли след диалози със своя американски сътрудник Джеймс Матийс.

Съединени американски щати се притесняват, че радарите на С-400 могат да прехващат данни за петото потомство изтребители F-35 и за други оръжейни системи на НАТО. По този мотив доста сенатори се опълчват на покупката от страна на Турция на тези системи от Русия, оповестява Анадолската организация, представена от ТАСС.

Камарата на представителите на американския Конгрес одобри в края на май законопроект за бюджета на Пентагона, в който не разрешава на военния министър да утвърждава износа на американски оръжия за Турция без даването на специфичен отчет по отношение на покупката от Анкара съветските зенитно-ракетни системи.

Турция разгласи желанието си да придобие повече от 100 бойни самолета F-35A и това решение на законодателите в Съединени американски щати, може да стане сериозна спънка за реализацията на този контракт, показва Анадолската организация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР