Ракетите ни нямат съвместимост със системите на НАТО. Те са

...
Ракетите ни нямат съвместимост със системите на НАТО. Те са
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Ракетите ни нямат съвместимост със системите на НАТО

Ракетите ни нямат съгласуемост със системите на НАТО. Те са неизползваеми и при отбранителна интервенция. Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният заместител – министър на защитата Йордан Божилов.

Коментарът му е във връзка решението на народните представители страната ни да даде на Украйна неизправни ракети С-300.

“Нямам учредения да се колебая, че избран комплект ракети при стартиране на инспекцията на самата ракета е излязла някаква неточност. Ракетите са системи, които имат детайли, които стареят. Когато системата за инспекция даде отклоняване, това значи, че в случай че се изстреля ракетата, тя ще полети в неконтролируема посока. За някои системи, изключително за тези системи, рискът е голословен в спокойно време ”, изясни Божилов.

По думите му в Украйна, която е във война, съществува задоволително висок риск и такива ракети може да се употребяват. Божилов посочи, че страната ни резервира отбранителната си дарба.

“Ако има действителен риск за България, ние действаме в границите на НАТО. Това значи, че на нашите територии ще бъдат ситуирани средства на нашите съдружници. За съжалние нашите ракети, в това число тези, които даваме на Украйна, те са несъвместими с НАТО-вските системи и това значи, че по време на отбранителна интервенция тези ракети ще бъдат изключени,те не могат да бъдат употребявани ”, сподели още Йордан Божилов.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg