Ракетен обстрел е имало в Харков, потвърди кметът на града

...
Ракетен обстрел е имало в Харков, потвърди кметът на града
Коментари Харесай

Войната, ден 185: Поредна нощ на руски удари в Запорожка област, ракетен обстрел и на Харков

Ракетен обстрел е имало в Харков, удостовери кметът на града Игор Терехов.

 

За детонации в Запорожие оповестява в обществената мрежа Telegram началникът на Запорожката регионална военна администрация Александър Старух. Няма данни за непосредствена заплаха за Запорожската нуклеарна електроцентрала.

 

В обичайното си послание украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че нуклеарните експерти в най-голямата нуклеарна централа в Европа са предотвратили най-лошия сюжет „ макар непрекъснатите съветски офанзиви “.

 

„ Искам да подчертая, че обстановката остава доста рискова и рискова - всяко наново изключване от мрежата, всевъзможни дейности на Русия, които могат да провокират изключване на реактори, ще доведат централата още веднъж до ръба “, предизвести Зеленски.

 

Вчера стана ясно, че инспектори от Международната организация за атомна сила имат намерение да посетят Запорожката атомна електроцентрала още в понеделник.

 

Според информация на Wall Street Journal екипът на организацията може да достави аварийни елементи, в това число устройства за радиационен мониторинг.

 

Генералният шеф на организацията Рафаел Гроси, който преди дни съобщи, че ще оглави инспекцията, сподели, че се разисква възможността  за непрекъснато наличие на задачата в АЕЦ „ Запорожие “.

 

От март централа е под контрола на съветските военни, само че личният състав, който я обслужва е украински.

 

Москва и Киев съвсем всекидневно си насочат взаимни обвинявания за офанзиви в региона.

 

Според ежедневния разбор на вашингтонския Институт за проучване на войната през миналата нощ съветските сили не са постигнали значими териториални придобивки в Украйна. В разбора се показва, че продължава подготовката за провеждането на референдуми в окупираните региони на Украйна за присъединението им към Руската федерация.

 

„ Малко евентуално е обаче съветските окупационни управляващи да проведат сполучливо фиктивни референдуми “, настояват специалистите на Института за проучване на войната.

 

По мотив зачестилите претенции за договаряния сред Русия и Украйна някогашният съветски президент Дмитрий Медведев съобщи в изявление за френска телевизия, че отводът на Киев от участие в НАТО е значимо, само че не само изискване за постигането на мир.

 

„ Русия ще продължи интервенцията си до реализиране на задачите “, увери Медведев, който заема поста на заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР