Ракетата Starship на SpaceX, предназначена да изпраща астронавти до Луната

...
Ракетата Starship на SpaceX, предназначена да изпраща астронавти до Луната
Коментари Харесай

Най-мощната ракета на SpaceX не успя да се върне на Земята

Ракетата Starship на SpaceX, предопределена да изпраща астронавти до Луната и оттатък нея, приключи съвсем целия си тестов полет при третия си опит в четвъртък, достигайки по-далеч от преди - до ниска орбита, преди да бъде унищожена по време на завръщане на Земята, сподели компанията, представена от Ройтерс.

По време на предаване онлайн на полета коментатори на SpaceX споделиха, че контролът на задачата е изгубил връзка с галактическия транспортен съд по време на повторното му влизане в атмосферата. Превозното средство наближаваше планувано рухване в Индийския океан към час след изстрелването.

Няколко минути по-късно SpaceX удостовери, че галактическият транспортен съд е бил загубен, като евентуално е изгорен или се е разпаднал по време на наново влизане в атмосферата или се е разрушил в морето .

Все отново завършването на по-голямата част от плануваната траектория на тестовия полет на Starship от повече от час бележи значим крайъгълен камък в развиването на галактически транспортен съд , който е от решаващо значение за бизнеса на Илон Мъск за изстрелване на спътници и програмата на НАСА за Луната.

Шефът на НАСА Бил Нелсън поздрави SpaceX за това, което той назова " сполучлив тестов полет " в изказване, оповестено в платформата за обществени медии X.
 Байдън оряза бюджета за НАСА
Байдън оряза бюджета за НАСА

Проблем за галактическите проучвания на Съединени американски щати

Двустепенният галактически транспортен съд, състоящ се от круизния транспортен съд Starship, инсталиран на върха на ракетния ускорител Super Heavy, излетя от стартовата площадка на Starbase на компанията, благосъстоятелност на Илон Мъск, покрай село Бока Чика на южното крайбрежие на Тексаския залив.

По време на своя полет Starship доближи пикови височини от 145 благи (234 км), сподели компанията.

Инженерите на SpaceX се надяваха да подобрят, които приключиха с детонации минути след изстрелването. Компанията обаче призна авансово високата възможност този полет да приключи по сходен метод с унищожаването на галактическия транспортен съд, преди планувания край на задачата.

Инженерната просвета на SpaceX се отличава с по-голяма приемливост към риска спрямо доста от по-конвенционалните играчи в галактическата промишленост. Тази просвета е построена върху тактика за тестови полети, която изправя галактическите кораби пред лимита на техните благоприятни условия, с цел да разпознава точката на щета, след което точно усъвършенства системите посредством систематични и постоянно повтарящи се проби.

Въпреки резултата от теста в четвъртък, всички индикации сочат, че Starship остава на доста разстояние от това да стане изцяло действен.

Мъск, милиардерът, създател и основен изпълнителен шеф на SpaceX, сподели, че ракетата би трябвало да извърши стотици задачи без екипаж , преди да транспорти първите си хора. Няколко други амбициозни значими стадия, следени от НАСА, би трябвало да бъдат изпълнени, преди корабът да може да извърши кацане на Луната с американски астронавти.

Все отново Мъск разчита на Starship да извърши задачата си да създаде огромен, многофункционален галактически транспортен съд от последващо потомство, кадърен да изпраща хора и товари до Луната по-късно това десетилетие и в последна сметка да лети до Марс.

Мъск също вижда, че Starship в последна сметка ще размени ракетата Falcon 9 на SpaceX като главен актив в бизнеса на компанията за комерсиално изстрелване. Тя към този момент издига множеството от международните спътници и други потребни товари в ниска околоземна орбита.
 НАСА и Пентагонът създават ракета с нуклеарен мотор за пътешестване до Марс
НАСА и Пентагонът създават ракета с нуклеарен мотор за пътешестване до Марс

Да пътуват до и от дълбокия космос по-бързо от всякога
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР