Ракетата, сглобена почти изцяло от части, създадени на триизмерен принтер,

...
Ракетата, сглобена почти изцяло от части, създадени на триизмерен принтер,
Коментари Харесай

Първата ракета, създадена от триизмерен принтер, полетя, но не успя да стигне космоса

Ракетата, съединена съвсем напълно от елементи, основани на тримерен принтер, беше изстреляна за първи път, само че не съумя да доближи космоса, предадоха информационните организации, представени от Българска телеграфна агенция.  

Изстрелването на ракетата " Теран 1 ", дело на калифорнийската компания " Релътивити спейс ", беше излъчено онлайн от космодрума " Кейп Канаверал " във Флорида. Това беше трети опит за старт, откакто първите два не се състояха поради механически проблеми.

Около 80 секунди след старта тя съумя да се издигне на 16 км над Атлантическия океан със скорост от 1999 км/ч, преминавайки основна първа цел на тестовата задача, отбелязва Ройтерс.

Двигателите на втората й степен наподобява се включиха за малко, само че все пак апаратът не съумява да доближи орбита.

" Днес постигнахме голяма победа, с доста първи първи неща в историята ", споделиха от компанията " Релътивити спейс ", представени от ДПА.   " Въпреки че през днешния ден не изминахме целия път, събрахме задоволително данни, с цел да покажем, че летенето на 3D отпечатани ракети е допустимо ", допълниха оттова по време на живото предаване.

Около 85% от частите на ракетата " Теран 1 ", чиято височина е 33,5 метра, са отпечатани във фабриката на компанията в Лонг Бийч, Калифорния, в това число и моторите. " Релътивити спейс " има за цел да усили този % в идващите версии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР