Ракетата Сармат е била изстреляна за първи път от Плесецк

...
Ракетата Сармат е била изстреляна за първи път от Плесецк
Коментари Харесай

Демонстрация на мускули: Русия тества ”най-добрата” ядрена ракета в света

Ракетата " Сармат " е била изстреляна за първи път от Плесецк в Северозападна Русия и е поразила цели на полуостров Камчатка, на близо 6000 км (3700 мили). Министерството на защитата на Русия заяви в сряда, че " Сармат " е бил изстрелян от силозна установка в 15:12 московско време.

Министерството на защитата на Украйна не беше намерено за коментар.

" Новият комплекс има най-високи тактико-технически характерности и е в положение да преодолее всички модерни средства за противоракетна защита. Той няма аналози в света и няма да има още доста време. Това в действителност неповторимо оръжие ще укрепи бойния капацитет на нашите въоръжени сили, ще подсигурява надеждно сигурността на Русия от външни закани и ще даде храна за размисъл на тези, които в разгара на гневната нападателна изразителност се пробват да заплашват страната ни ", сподели съветският президент Владимир Путин.

Руските нуклеарни сили ще стартират да одобряват новата ракета " през ​​есента на тази година ", откакто тестванията приключат, сподели в сряда Дмитрий Рогозин, началник на галактическата организация " Роскосмос ", представен от ТАСС.

Тестът на " Сармат ", която се създава от години, не изненада Запада, само че пристигна в миг на извънредно геополитическо напрежение, пишат от организация " Ройтерс ". Преди седмици Путин разяснява съветската инвазия в Украйна и направи остро изявление, в което напомни съветските нуклеарни сили и предизвести Запада, че всеки опит да се изпречат на пътя му, " ще докара до последици ". Дни по-късно той подреди съветските нуклеарни сили да бъдат приведени в нараснала бойна подготвеност.

Русия към момента не е превзела огромни градове, откогато изпрати десетки хиляди бойци в Украйна на 24 февруари.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР