Ракетата носител на японската компания Space One се взриви веднага

...
Ракетата носител на японската компания Space One се взриви веднага
Коментари Харесай

Ракетата носител на японската компания Space One се взриви веднага след изстрелването

Ракетата притежател на японската компания Space One се взриви незабавно след изстрелването, оповестиха от Space One. 

SpaceOne`s Kairos rocket exploded shortly after liftoff.
— ᯅ̈?! (@dsshhh114)

Отломките от ракетата паднаха в планините покрай стартовата площадка. Както се вижда в предаването, на мястото на рухването им има мощен пожар, издига се дирек компактен пушек. Причината за неуспеха към момента не е известна.

Ракетата носеше държавен спътник с тегло към 100 кг, предопределен да следи повърхността на Земята. Ако успее, това ще бъде първото изстрелване на спътник, осъществено напълно от частна японска компания.

Ракетата Kairos беше дълга 18 м и тежеше към 23 т. Space One, със седалище в Токио, я създава от 2018 година Компанията също по този начин построи своя лична стартова площадка в префектура Уакаяма.

Както съобщи по-рано министърът на икономическата сигурност Санае Такаичи, който следи развиването на галактическата промишленост в държавното управление, Япония желае да усили броя на годишните изстрелвания на ракети до 30 почти до края на първата половина на 30-те години. Това число включва и изстрелвания, осъществени от частни компании.

Японската организация за аерокосмически проучвания (JAXA) е направила повече от 30 галактически изстрелвания през последните 10 години. Освен това държавната корпорация Mitsubishi Heavy Industries постоянно изстрелва разследващи спътници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР