Ракетата е прелетяла над северния японски остров Хокайдо в посока

...
Ракетата е прелетяла над северния японски остров Хокайдо в посока
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля ракета, която прелетя над о-в Хокайдо

Ракетата е прелетяла над северния японски остров Хокайдо в посока Тихия океан и падна на 2200 км източно от нос Еримо.

Жителите на Североизточна Япония бяха призовани да потърсят скривалище в здрави здания и подземия, както и да оповестят в полицията за вероятно рухване на парчета от ракетата. Това е шестата ракета, когато Пхенян изстрелва над японска територия.

Северна Корея е изстреляла балистична ракета със междинен обхват на деяние, прави оценка Пентагонът, представен от международните организации. Ракетата не е била опасност за Гуам, добави американската войска.

Според японските управляващи обаче може би става дума за междуконтинентална балистична ракета.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще се събере по-късно през днешния ден по искане на Съединени американски щати и Япония.

Новият "провокативен ракетен пуск " на Северна Корея значи, че японският народ за повторно през последните седмици е бил подложен на опасност. Тези продължаващи провокации единствено задълбочават икономическата изолираност на Северна Корея, акцентира държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън.

Петнайсетчленният Съвет за сигурност единомислещо ускори глобите против Пхенян при започване на седмицата след най-мощния до момента нуклеарен опит от 3 септември, налагайки възбрана върху износа на текстил и ограничавайки вноса на недопечен нефт.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР