Ракета Союз-2.1а с кораба Союз МС-20 с двама японски туристи

...
Ракета Союз-2.1а с кораба Союз МС-20 с двама японски туристи
Коментари Харесай

Изстреляха кораба „Союз МС-20“ с двама японски туристи и руски космонавт

Ракета " Союз-2.1а " с кораба " Союз МС-20 " с двама японски туристи и съветски космонавт-журналист беше изстреляна от Байконур, заяви ТАСС.

Девет минути след изстрелването корабът се отдели от третата степен на ракетата и влезе в орбита.

Пилот на кораба е космонавтът Александър Мисуркин , който е извършил към този момент две задачи на МКС и ще се изяви от орбита като сътрудник на ТАСС. Двамата галактически туристи са 46-годишният милиардер Юсаку Маедзава и сътрудникът му Йозо Хирано , кино продуцент, който ще документира пътешествието и ще зарежда Ютюб канала на милиардера.

Скачването с модула " Поиск " е планувано за 16,41 московско време (15,41 ч. български време).

Не е известно какъв брой коства на Маедзава идното галактическо странствуване. Цената на билета се пази в загадка, само че сходни пътувания костват милиони долари.

ТАСС и Роскосмос подписаха на 17 ноември меморандум за съдействие, съгласно който на МКС ще бъде основан кореспондентски пункт на организацията.

Първи сътрудник на ТАСС на орбита ще бъде космонавтът Александър Мисуркин . Той ще споделя за живота и работата на орбиталната станция. Новините и фотосите от него ще бъдат оповестени в осведомителните запаси на организацията.

Продължителността на полета ще е 12 денонощия. Мисуркин, Маедзава и Хирано ще се върнат на Земята сутринта на 20 декември.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР