Ракът на кожата е лесен за откриване и лечим, когато

...
Ракът на кожата е лесен за откриване и лечим, когато
Коментари Харесай

Как да различим обикновената бенка от меланома

Ракът на кожата е елементарен за разкриване и лечим, когато са взети своевременни ограничения. Много хора пропущат годишния профилактичен обзор при персоналния си доктор, а малко на брой са тези, които посещават за профилактичен обзор кожен лекар, заради което нормално в България ракът на кожата се открива в напреднал стадии, когато е съдбовен.
За да се предпазите от рак на кожата е значимо да я защитавате с висок фактор мазило, когато сте изложени на слънце, и да я оглеждате за новообразувания 2 пъти в годината, като не пропускате кожата на главата, вътре в устната празнина и под ноктите – места, които постоянно пропускате и на които ракът може да остане дълго неусетен. Най-злокачественият и рисков рак на кожата, който е евентуално гибелен и бързо се популяризира в други органи, е меланомът. Причините за него са най-често свързани със слънчеви изгаряния, които може да са се случили даже в ранното детство.
 Известно британско списание разгласява български данни за рак на кожата след банкет на лекарство за кръвно Известно британско списание разгласява български данни за рак на кожата след банкет на лекарство за кръвно
Темата дали има риск от развиване на разнообразни типове рак на кожата (и не само) при банкет на избран клас медикаменти за лекуване на хипер...
За какво да внимавате и по какъв начин да различите елементарната бенка от меланом?
, има признаци, които да ви сигнализират и тип на бенката, която да ви подскаже, че нещо не е както би трябвало и е редно да ви прегледа експерт. Бенките нормално са не по-големи от гумичка на молив, цветът им е постоянен и са симетрични, а формата им е най-често кръгла или овална. Това не значи, че в случай че имате огромна бенка с друга форма, то страдате от меланом. Големите бенките, които  носите от години и не сте забелязали, че са се трансформирали, са просто бенки. Всяка смяна в тях обаче – повишаване, кървене, смяна в цвета – е сигнал да си запишете час за обзор. Алармиращи са и болката, сърбежът, изпъкването на бенка, намаляването на размерите, образуването на корички и пукнатини. Не всички тези промени са наложително злокачествени и значат рак, само че е добре да предприемете ограничения и да осъществите скорошна среща с кожния лекар си.
Как наподобява меланомът?
Размерът му е по-голям от този на елементарните бенки – над 6 мм., ръбовете му са неразбираеми, могат да бъдат назъбени или да изсветляват в останалата кожа. Асиметричен е и цветът е несиметричен – може да наблюдавате върху него нюанси на кафяво, черно, сиво, алено и даже цветът на кожата. Ако забележите сходно образувание върху кожата си, не губете и ден. Ако го имате от години или от както се помните, то може да сте спокойни – не е меланом.
 Рак на кожата след банкет на медикаменти за кръвно – български професор с нови данни и съответни имена Рак на кожата след банкет на медикаменти за кръвно – български професор с нови данни и съответни имена
За нов случай на пациент, развил меланом след банкет на валсартан (активната субстанция на група лекарства, известни като сартани или...
Бенки, които наподобяват на меланом
Ако в описанието на рисковите бенки сте разкрили своя, която имате по рождение, то имайте поради, че това е обикновено. Има бенки, които наподобяват на меланом, само че не са. Монголското леке е такава бенка, която е с размити краища, асиметрия, бледен цвят и доближава до сантиметър и половина. Човек се ражда с нея и тя не е злокачествена.
Как се слага диагнозата?
Ако кожният лекар се усъмни в съответна бенка, то тя би трябвало да се отстрани и изследва. По-нататъшното лекуване зависи от резултата, както и от развиването на рака, в случай че хистологията покаже подобен. В ранен етап е изцяло лечим.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР