Ракът на белите дробове може да бъде разпознат по косвени

...
Ракът на белите дробове може да бъде разпознат по косвени
Коментари Харесай

Лекар разкри прост начин как да открием рака на белия дроб

Ракът на белите дробове може да бъде разпознат по косвени признаци, да вземем за пример при смях, сочи позоваване на Американското сдружение по онкология.

Един от честите признаци на рак на белите дробове е болежка в гърдите, която се утежнява при смях. Това може да демонстрира задръстване в белите дробове – струпване на течност, подути лимфни възли и оток. Освен това болката може да се утежни при надълбоко дишане и кашлица, предизвестяват лекарите.

Сред другите постоянно срещани признаци лекарите показват ​​продължителна кашлица, кървене при нея, пресипналост, загуба на вкус, необяснима загуба на тегло, зной, възприятие на отмалялост или уязвимост, както и непрекъснато повтаряне на инфекциозни болести като бронхит или пневмония.

Пациентът може да има и подути пръсти и стави. Човек може да изпитва уязвимост и замаяност, гърдите могат да се подуят, а също по този начин може да има мощна болежка в рамото, която продължава към ръката.

В случай на увреждане на други органи, пациентът може да изпитва болки в костите, неврологични признаци – главоболие, изтръпване на крайниците, проблеми с равновесието, гърчове, както и пожълтяване на кожата и очите и подути лимфни възли.

Лекарите предизвестяват, че доста от тези признаци са присъщи и на други болести, само че акцентират, че колкото по-скоро се открие ракът, толкоз по-вероятно е той да бъде оздравял.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР